Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Viren Ajodhia wil niet in de RvC van de EBS met Andojo Rusland als President Commissaris

Geplaatst

op

V Ajodhia N

Viren Ajodhia die door de regering in de Raad van Commissarissen (RvC)van de Energie Bedrijven Suriname(EBS) geplaatst zou worden, heeft daarvoor bedankt. Hij weigert om samen met meneer Andojo Rusland in de RvC te zitten. Meneer Rusland zou medeverantwoordelijk zijn geweest voor het wanbeleid bij de EBS in voorgaande jaren

De heer Ajodhia zegt dat hij energiedeskundige is en door zijn expertise in veertig landen heeft gewerkt. Hij is er verbaasd over op de lijst te staan om in de RvC te zitting te nemen, omdat hij een eerlijke man is en geen dief. Hij had de EBS willen redden, maar niet met Rusland als President -Commissaris. Via zijn facebook page lichtte hij de EBS medewerkers in over zijn besluit.

De post is hieronder. “Beste EBS-ers, ik weet dat velen van u enorm teleurgesteld zijn met de recente ontwikkelingen mbt benoeming RvC leden. Door de huidige prescom te behouden wordt een signaal gegeven dat er geen werkelijke intentie is om EBS te gaan redden, maar juist om door te gaan met het roven en stelen. Daarvan kan ik helaas geen onderdeel zijn. Mijn naam staat nu op een lijst (met AR als prescom) waar ik principieel geen deel van kan zijn. Ik zal op andere manieren proberen een bijdrage te leveren aan Suriname en EBS, een bedrijf dat mij dicht bij het hart ligt. Geeft u de hoop niet op.” Viren Ajodhia. – culturu.com

12 Reacties
12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Steven
zondag 16 augustus 2020 04:18

Zo hoort het kort en krachtig…s.

Tobi
zondag 16 augustus 2020 04:58

Duidelijk. Liever zo dan met dieven werken.wilt hij geen president van Suriname worden. Hij zegt het gewoon. Ik werk niet met dieven. Shantoki werkt met ze eet net ze. Ontmoet ze stiekem.

Zwartje
zondag 16 augustus 2020 06:11

Krachtige taal en krachtige man. Soms heb ik mijn twijfels over de regering Santokhi. What about de paarse moordenaar. Daar hoor je niks over. Zijn er stiekem afspraken gemaakt dat hij niet wordt opgepakt? Ik begin het somber in te zien door het bericht van Ajodhia. Sari torie.

Marian
zondag 16 augustus 2020 07:20

Korte metten met de mensen die het mooie land Surinane wensen kapot te maken ik vertrouw niemand in de regering het zijn allen ratten volk van Surinane opkomen voor het nageslacht jong bloed plaatsen in land bestuur

Qunty
zondag 16 augustus 2020 09:55

Het volk van Suriname moet eens wakker worden dat hun kinderen en kleinkinderen het verdomd moeilijk zal krijgen. Als er afspraken worden gemaakt wie waar blijft zitten. Waarom gaan ze dan stemmen. Om verandering. En wat heb je het zelfde poep. Die meneer zei andere vliegen op dezelfde poep. Shantoki is niet de juiste man. Brunswijk bepaald. moeten ze niet andere leiders kiezen. Niet ABOP vhp NPS maar die kleinere andere partijen

Isdatzo
zondag 16 augustus 2020 11:04

Viren AjodhiaGeweldig, eindelijk iemand die gewoon zegt en weet wat er gebeurt en dit niet pikt. Hij laat een mooie functie lopen omdat hij karakter toont Deze soort mensen moeten wij koesteren, ik hoop zo dat de president hier ook naar kijkt. Je kan als president niet alles weten, maar je kan wel je oren te luister leggen en je ogen goed gebruiken. Hoe komt het toch dat het volk het allemaal wel ziet en de regering zo hier en daar belangrijke dingen niet in de gaten heeft. Suriname is een wespen nest met graaiers, maar er zijn gelukkig ook… Lees verder »

Karel
zondag 16 augustus 2020 11:14

Nu zien jullie dat Bouterse ook niet alles kon weten. Je vertrouwd je adviseur en hopelijk je ministers nu zien jullie wel dat de president niet alles kan weten Bouterse ook niet

stanley westerborg
zondag 16 augustus 2020 11:48

Tenminste iemans met principes.

Kwasi
zondag 16 augustus 2020 13:15

Goed zo meneer Ajodhia.
AR moet zo spoedig mogelijk die Raad uitgezet worden. Het gaat er niet alleen om dat hij NDP-er is(er zouden ook eerlijke, deskundige ndp-ers kunnen zijn , maar die zijn er niet).
HET gaat erom dat hij NIET EERLIJK En NIET DESKUNDIG IS, zoals in het verleden is gebleken. Dus AR gauw ophoepelen uit die Raad van Comissarissen.

Rama
zondag 16 augustus 2020 15:06

Ook paarse andy rusland moet opgedonderd worden.

Bryan
zondag 16 augustus 2020 19:51

Aan degenen die steeds positief over bouta zijn us mijn vraag:
WAT DOE JIJ NOG IN NED. EN HOEPEL JIJ DAN NIET OP NAAR SURINAME ALS BOUTA HET ZO GOED DEED OF DOET.
OO VAKANTIE GAAN IS ANDERS DAN OPBREKEN EN ZEGGEN DAT JIJ HET LAND GAAT HELPEN OPBOUWEN.
Mijn advies:
Zoek een psychiater of neem een goede bril op sterkte en zie wat coor puinhoop ndp heeft achtergelaten.

Criss
zondag 16 augustus 2020 21:24

Ik app in Suriname en ja ik kreeg alles van BOUTA. En ja kinderbijslag meer geld ik had het beter onder BOUTA dan onder vinitian . Jij woont in Nederland . Brayen blijf ook daar kom nooit meer naar SurinameAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen