zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Villapark Menkenberg wenst geen autokeuringsbedrijf in de woonbeurt

lees ook ...

Expositie afschaffing slavernij en emancipatiestrijd

Het Nationaal Archief Suriname organiseert samen met NAKS en The Black Archives (Nederland) de expositie: 'Manspasi, Verbonden Geschiedenis van Strijd in Suriname en Nederland'. Dit jaar wordt 150 jaa...

De bewoners van Villapark Menkenberg eisen onmiddellijke stopzetting van de bouwwerkzaamheden van een autokeuringsbedrijf in hun woonomgeving. Deze mensen zijn bereid alles te doen om te voorkomen, dat dit doorgaat. Ze beginnen met een krachtige protestbrief naar de autoriteiten toe.

“Dit is een woonwijk. We hebben ons perceel hier gekocht omdat we een rustige, schone en mooie omgeving wilden hebben. Maar als zo een bedrijfspand hier wordt opgezet zijn we heel erg bang dat ons woongenot wordt aangetast”, zegt één van de verontruste buurtbewoonster. Ze maakt zich samen met anderen  onder meer zorgen om welke stoffen er straks vrijkomen tijdens de bedrijfsactiviteiten.

Een ander bewoner  dichtbij de werkzaamheden  kan zich niet voorstellen dat er toestemming is verleend voor een soortgelijk bedrijf midden in een woonwijk. “Ze gaan moeten stoppen. Ik heb kinderen die hier moeten opgroeien en ik weet wat ze allemaal nog van plan zijn te doen wanneer ze er eenmaal staan. Ik moet mezelf en mijn kinderen beschermen”, benadrukt hij.

Een  buurtbewoonster vindt het ongepast dat zo een bedrijfspand wordt opgezet in het project, omdat er  bij de koop van haar perceel goede afspraken zijn gemaakt. Dit zou absoluut niet het geval  zijn. “Er staat duidelijk in ons contract dat er geen industriële activiteiten zullen komen. Wat is dan dit gebouw?”, vraagt zij.

Een groot aantal mensen uit de buurt hebben een protestbrief ondertekend en gericht aan districtscommissaris Suraksha Hirasingh van Wanica Noord-West, die verantwoordelijk is voor dit gebied. Daarin vragen zij terugtrekking de toestemming voor het bedrijf. “Op z’n minst hadden de naaste buren gehoord moeten worden maar dat is niet gebeurd”, zegt een  vrouw die er woont.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVillapark Menkenberg wenst geen autokeuringsbedrijf in de woonbeurt