donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Villa Zapakara in Brokopondo en Marowijne met Sranan-Krakti workshops

lees ook ...

Medewerkers delen ervaring klimaattop met Bureau VIDS

Medewerkers van Bureau VIDS, Shylina Lingaard en Ivana Vincke, hebben onlangs een presentatie gehouden over hun participatie aan de 27ste klimaattop in Sharm-El-Sheikh, Egypte. Zij hebben daarbij hun ...

‘Sranan Krakti: Hoe dichter je bij jezelf staat, hoe verder je gaat’. Is de tentoonstelling van Villa Zapakara, waarmee zij naar de districten Marowijne en Brokopondo trekt. De pandemie belet het museum  vanaf maart 2020 om zijn interactieve tentoonstellingen voort te zetten. Regulier scholenbezoek en het ontvangen van leerlingen uit de districten kan nu niet meer.

Om kinderen toch te bereiken heeft het interactieve museum een Sranan-Krakti  workshop ontwikkeld, waarmee men in juli trekt naar Brokopondo en Marowijne. Men wil driehonderd kinderen bereiken, met opdrachten en proefjes verspreid over twaalf workshops met het  thema van de tentoonstelling.

Het onderdeel natuur omvat het planten van een zaad en verzorgen van de plant. Kruiden voor oso dresi zullen aan bod komen. Ook cultuur(tradities en gewoontes) in de eigen familie krijgt een plek in de workshops met in achtneming van de covid-19 regels.

Bij het eerste oriëntatie bezoek heeft de lokale gemeenschap Villa Zapakara en de Sranan Krakti tentoonstelling met open armen ontvangen, omdat de jeugd nu heel weinig activiteiten heeft. De workshops hebben een link met schoolvakken in het regulier onderwijs, zoals geschiedenis, natuuronderwijs, aardrijkskunde en rekenen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVilla Zapakara in Brokopondo en Marowijne met Sranan-Krakti workshops