Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vijftig nieuwe coronabesmettingen in Suriname

Geplaatst

op

Covid 19 Updatee

De coronasituatie in Suriname vertoont volgens de autoriteiten een dalende trend. Er zijn gisteren vijftig COVID-19-geïnfecteerden erbij gekomen. De meeste besmettingen zijn in Paramaribo, Wanica en Sipaliwini. In Paramaribo zijn dertien burgers positief getest, terwijl het in Wanica en Sipaliwini gaat om elk negen personen. Commewijne telt twee besmettingen, terwijl Marowijne en Brokopondo elk een geval hebben. Het aantal actieve gevallen staat nu op 698.

Het totale aantal positief geteste personen sinds de uitbraak van het virus medio maart in Suriname staat op 4.579. Er zijn 41 personen genezen verklaard in het voorbije etmaal. Momenteel worden zeven personen verpleegd op de Intensive Care Unit van de ziekenhuizen. In de verschillende ziekeninstellingen zijn 93 patiënten opgenomen. Er zijn nu 613 personen in isolatie die positief zijn, terwijl 56 in quarantaine zijn. Vanaf de uitbraak zijn er in totaal 3.788 genezen, terwijl 93 personen het leven hebben gelaten. 

In Suriname is het opnieuw een lockdown weekend. De lockdown is vrijdagavond om 20:00 uur ingegaan en is van kracht tot en met maandag 14 september om 05:00 uur. President Chan Santokhi zal mogelijk later vandaag nieuwe COVID-19-richtlijnen bekendmaken.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Samuël
zondag 13 september 2020 06:21

Mooi dat het begint te dalen. Misschien nog een jaar voordat alles weer als van ouds zal gaan. Een nieuwe ziekte die dodelijk is moet bestudeerd worden en als ze eenmaal medicijnen hebben kunnen we weer gaan reizen .

Clasien
zondag 13 september 2020 08:42

Mensen luister naar artsen hun weten beter dan wij mensen houd afstand en draagt mondkapjes smeer hét handgel. IS dodelijke/gevaarlijke VIRUS

Baijo
zondag 13 september 2020 10:29

Was je hand met zeep geen seks hier en daar. Wacht rustig trek af of vinger als je geen partner hebt. Even geen seks tongo of hand schudden niet doen haar yu pie

maska
zondag 13 september 2020 16:19

@samuel Hoop hebben is mooi. Kijk naar Nederland. Op een bepaald moment waren er nul besmettingen en bijna nul overleden mensen. Mensen hebben een kort geheugen, of zijn gewoon dom. Gedragen zich als lasie edeh krabus. Na 2 weken begonnen covit-19 besmettingen en overlijdens in Nederland weer te stijgen. Vooral jongeren zijn daar hardleers in. Zag in het online nieuws dat gisterennacht rond middernacht Nederlandse tijd de politie een illegale party in een fietstunnel in het district waar Schiphol ligt heeft moeten ontruimen. Wij hier in Suriname doen ook zulke domme dingen. Grote trouwfeesten, naar cola kreek enzv gaan, verjaardagsfeesten… Lees verder »Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen