maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Vijftien studenten krijgen perceel in Commewijne

lees ook ...

OM weigert petitie van Marcel Oostburg in ontvangst te nemen...

De petitie die vandaag ingediend zou worden door Marcel Oostburg, werd niet in ontvangst genomen door het Openbaar Ministerie (OM). Hoewel aanvankelijk vijf mensen zonder pers toegang kregen om de pet...

Vijftien studenten en afgestudeerden zijn in aanmerking gekomen voor een stuk grond in het district Commewijne. Zij hebben donderdag hun bereidverklaring in ontvangst genomen tijdens tijdens de uitreiking van grondpapieren op Tamanredjo. Hiermee krijgt het project “Bouwkavels aan studenten en afgestudeerden” een structureel karakter. De regering erkent dat er sprake is van woningnood onder diverse doelgroepen.

Zij zal proberen eenieder zoveel als mogelijk tegemoet te komen. GBB-minister Dinotha Vorswijk vindt het belangrijk om jongeren en studenten ook te accommoderen, zodat zij alvast een basis hebben om te werken aan hun toekomst.

“Deze doelgroep moet gestimuleerd worden. Het eerste waar je aan denkt wanneer je bent afgestudeerd, is een stuk grond om je huis te bouwen en te werken aan je toekomst”, aldus de bewindsvrouw. Ze voegt eraan toe dat de regering hierin een handje helpt door studenten die niet zelf een kavel kunnen kopen, tegemoet te komen.

Minister Vorswijk vervolgt met te stellen dat jongeren de toekomst zijn en daarom gekoesterd en behouden moeten worden. Het toewijzen van percelen aan studenten en pas afgestudeerden moet motiverend werken en een stimulans zijn om harder te studeren. De bewindsvrouw merkt op dat Suriname meer kader nodig heeft. De regering zal zich ervoor inzetten om studenten te motiveren, zodat het percentage hoger kader kan worden opgekrikt.

Paul van Dun, voorzitter van de Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) toonde zich ingenomen met deze ontwikkeling, die volgens hem zal bijdragen aan het verder verlichten van de woningnood onder studenten en pas afgestudeerden. Doordat deze groep op jonge leeftijd kan beschikken over een perceel, zal zij makkelijker in staat zijn een fundament te leggen voor een goede toekomst. Van Dun pleit voor institutionalisering van het project “Bouwkavels aan studenten en pas afgestudeerden”.

Binnen dit project worden afgestudeerden van hogescholen bij GBB voorgedragen om in aanmerking te komen voor een perceel ten behoeve van bebouwing en bewoning. Dit zal volgens de VMSS-voorzitter een enorme stimulans zijn en motiverend werken naar jongeren om harder hun best te doen op school.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVijftien studenten krijgen perceel in Commewijne