donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(2)

Vijftien medewerkers SLM in Nederland hebben geen werk meer

lees ook ...

DC Bhola en protesteerders garanderen veiligheid tijdens pro...

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost garandeert de samenleving dat het op vrijdag 24 maart aanstaande wanneer er weer een protest wordt gehouden dat het veilig zal zijn.  De bur...

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij(SLM) zal haar buitenlandse kantoren ‘reorganiseren’. Hierdoor zullen zo’n vijftien personeelsleden in Nederland hun baan verliezen. De vliegtuigmaatschappij maakt een financiële turbulentie mee, en moet noodzakelijk saneren. Een herstelplan moet worden uitgevoerd en men begint in Nederland.

Er moet bespaard worden in operationele kosten. General Sales Agents(GSA) zullen voortaan de tickets voor het bedrijf verkopen. Het bedrijf zal ook werken aan het ‘verhogen van inkomsten’.

“Het is moeilijk en zwaar, maar wel noodzakelijk voor herstel van de SLM”, zegt De Haan over de reorganisatie. De SLM laat zich juridisch goed adviseren om dit alles in goede banen te leiden en neemt dus “met grote zorg afscheid van het personeel”.

Na de aanstelling in mei, had De Haan binnen twee weken geen ander keus dan personeelsleden de mogelijkheid bieden om vrijwillig met ontslag te gaan of met vervroegd pensioen. De bekendmaking zorgde voor de nodige frustratie binnen het bedrijf. Medewerkers waren het niet eens met de regeling.

In een circulaire aan het personeel maakte de directeur duidelijk dat het zwemmen of verzuipen is voor het staatsbedrijf met een schuld van ruim honderd miljoen US dollar. Daarom  zijn er “drastische maatregelen” nodig “indien wij SLM van faillissement willen behoeden”. Het leek nodig voor een “significant deel” van de medewerkers “collectief ontslagvergunning” aan te vragen.

“Je kan het bedrijf niet redden zonder een bijbehorend en realistisch financieel plan”, reageerde TCT-minister Albert Jubithana na afloop. Ook president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en Bibis-minister Albert Ramdin waren aanwezig bij een bespreking met het bedrijf.

Onlangs was de SLM jarig. “Dat wij nog overeind staan laat ons beseffen dat deze 59ste verjaardag ons de kans biedt om met nog meer gedrevenheid te werken aan het behouden van dit voor ons mooi bedrijf.” De Haan is voor drie jaar  aangesteld als CEO, en heeft “veel mooie ideeën”  die zullen worden omgezet in daden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVijftien medewerkers SLM in Nederland hebben geen werk meer