zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Vijftien baby’s geboren op nieuwjaarsdag; Diakonessenhuis verwelkomt acht

lees ook ...

Nabestaanden Matawai-ramp nemen besluit over rouwdienst en b...

De nabestaanden van de slachtoffers van de ramp in het Matawai- en Tapanahonygebied hebben een gezamenlijk besluit genomen over de rouwdienst en begrafenis. De singi neti is gepland op maandag 4 decem...

Het jaar 2022 is geopend met maar liefst acht baby’s voor het Diakonessenhuis. De eerste zuigeling, een meisje, is om 00.24 uur ter wereld gekomen. Van de acht baby’s zijn er vijf meisjes en drie jongens geboren. Clyde Cairo is ontzettend blij dat het hospitaal waar hij algemeen directeur van is de eerste baby van het nieuwe jaar en ook de meeste baby’s mag verwelkomen.

Volgens Cairo wordt er alles aan gedaan om de beste zorg te verlenen. Aangezien het ziekenhuis in november zijn 60-jarig bestaan herdenkt is dit een fantastische manier om het jaar in te luiden. In 2021 zagen 2.092 baby’s het levenslicht in het Diakonessenhuis. In 2020 zijn er 2.135 bevallingen geweest.

Ook in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ‘s Lands Hospitaal en St. Vincentius Ziekenhuis zijn baby’s op de wereld geholpen. De ziekenhuizen hebben er alles aan gedaan om de bevallingen vlot te laten verlopen. Terwijl de Covid-19-regels in acht genomen worden, heeft het zorgpersoneel de baby’s in het nieuwe jaar verwelkomd: nieuwe Surinaamse burgers die te midden van een pandemie geboren zijn en een lange weg te gaan hebben.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo noteert drie geboortes – twee jongens en een meisje – op nieuwjaarsdag. Het eerste kindje -een jongen- zag om 8.35 uur het levenslicht. Het afgelopen jaar werden 2.280 baby’s geboren in het AZP.

Er zijn in het ’s Lands Hospitaal twee baby’s geboren. De eerste baby, een meisje, zag om 3.13 uur het levenslicht in dit ziekenhuis. Het tweede kind, een jongen, zag werd omstreeks 7.15 uur geboren. Het afgelopen jaar werden in ‘s Lands Hospitaal 3.517 geboortes genoteerd. In 2020 werden 3.556 baby’s geboren in dit ziekenhuis.

In het St. Vincentius Ziekenhuis zijn er op nieuwjaarsdag twee baby’s verwelkomd. Een meisje werd om 1.26 uur geboren. Om 7.18 uur meldde een jongen zich aan in dit ziekenhuis. Er zijn in 2021 1.487 kinderen geboren in dit hospitaal. In 2020 zagen 1.276 baby’s het levenslicht.

Het Mungra Medisch Centrum in Nickerie zijn er geen bevallingen geweest op nieuwjaarsdag. Dit hospitaal noteert 430 baby’s voor 2021.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVijftien baby’s geboren op nieuwjaarsdag; Diakonessenhuis verwelkomt acht