Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vijfentwintig Surinamers naar diplomaten training in China

Geplaatst

op

door

Vijfentwintig personen afkomstig van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) en studenten van het Suriname Diplomaten Instituut (SDI) gaan naar Beijing, China, voor een diplomaten training. Het ministerie van Buza werkt aan verdere professionalisering van zijn buitenlandse dienst, vandaar dat deze personen naar de speciale training worden gestuurd.

Deze training heeft als doel om de deelnemers enkele belangrijke aspecten van de diplomatie bij te brengen. Verder is de training ook bedoeld als kennisuitwisseling over de ontwikkeling van de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China. Daarnaast zal er op praktische wijze, door middel van veldbezoeken en presentaties, verder inhoud worden gegeven aan dit leertraject.

Voorafgaand aan het vertrek van de delegatie, is er op vrijdag 4 oktober, een informatiesessie gehouden op het ministerie van Buza. Tijdens deze sessie heeft Buza-minister, Yldiz Pollack-Beighle, het belang van deze training benadrukt en de relevante instructies verschaft. Alle deelnemers moeten bij terugkeer een reisverslag inleveren en een goed onderbouwd artikel over een vooraf opgegeven onderwerp. Deze artikelen zullen worden gepubliceerd onder het SDI-Research Fund. De delegatie vertrekt op zondag 6 oktober en keert op 28 oktober 2019 terug naar Suriname.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Tommie Christaan in Surinaamse video clip van Damaru

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Hoofd Luchtvaartdienst ontheven

Geplaatst

op

door

Het hoofd van de Luchtvaartdienst, Faizel Baarn, is met onmiddellijke ingang uit zijn functie ontheven. In het voorbije weekend is het besluit bekrachtigd tijdens een vergadering op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

Zijn buitenfunctiestelling houdt direct verband met de verdwijning van het tweemotorig vliegtuig. Het toestel is op 12 oktober vanaf het vliegveld Zorg en Hoop opgestegen. Kort daarna is het radiocontact met de luchtverkeersleiders verbroken.

Als eindbestemming was Curaçao opgegeven. In het toestel zaten er vermoedelijk twee personen. Contact tussen Suriname en buitenlandse luchtverkeersdiensten heeft aan het licht gebracht, dat het vliegtuig niet in Curaçao is aangekomen. Formeel wordt dit toestel als “vermist” aangemerkt.

Lees verder

Meest gelezen

X