donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
4.5
(2)

Vijfde gerestaureerd pand Stichting Stadsherstel Paramaribo wordt opgeleverd

lees ook ...

TCT traint in keukenassistenten in Commewijne

TCT heeft ook in het district Commewijne keukenassistenten afgeleverd. Zestien cursisten hebben vol passie met goed gevolg de vijfdaagse culinaire training tot keuken assistent doorlopen. Zij worden n...

De eindoplevering van het vijfde gerestaureerde pand van de Stichting Stadsherstel Paramaribo aan de Prinsessestraat 47 te Paramaribo vindt op 6 februari plaats. In 1912 kocht Coenraad Jacob Johan van der Kuyp een perceel aan de Prinsessestraat. Ook kocht hij een houten huis achterin de Anniestraat en liet dit deel voor deel demonteren.

Drie sjouwers verplaatsten het naar de Prinsessestraat. Van der Kuyp bouwde de begane grond van het huis, de rest liet hij door een timmerbaas uitvoeren. Dit prachtige maar zeer vervallen pand heeft Stadsherstel Paramaribo geschonken gekregen van de 21 erfgenamen van Coenraad Jacob Johan van der Kuyp.

Vanaf 2016 is Stadsherstel Paramaribo bezig geweest met de officiële overdracht van het pand. In januari 2020 is dit eindelijk gebeurd. De erfgenamen wonen namelijk in 4 landen verspreid over de wereld. Vanwege onder andere de Covid-pandemie kon pas in januari 2022 gestart worden met de renovatie.

Vandaag staat het er prachtig bij dankzij:
– de schenking van de erfgenamen van Coenraad Jacob Johan van der Kuyp;
– de aandeelhouders van Stadsherstel Suriname N.V.;
– het Prins Bernard Cultuurfonds;
– Stadsherstel Amsterdam;
– Waterproof Tours Suriname.

Bij de eindoplevering zullen twee erfgenamen aanwezig zijn. Zij zijn speciaal naar Suriname afgereisd om dit moment mee te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVijfde gerestaureerd pand Stichting Stadsherstel Paramaribo wordt opgeleverd