Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vijf vrouwen in Suriname beëdigd tot tolk

Geplaatst

op

Img 0256 640x425

Directeur Putridewi Amatsoemarto van Binnenlandse Zaken heeft vijf vrouwen beëdigd tot tolk/vertalers. De beëdiging vond plaats op 13 juli 2020 op het departement. Na het afleggen van hun belofte werd de groep door de directeur toegesproken. Amatsoemarto wenste hen succes toe met het werk dat zij zullen voortzetten op het ministerie. Na de beëdiging ontvingen zij een kopie van de resolutie, waarin het besluit is vastgelegd om ze te beëdigen en een proces-verbaal van de beëdiging. Afschriften van de documenten zijn door het ministerie verzonden naar het Hof van Justitie en de Procureur-Generaal.

De tolk/vertalers die werkzaam zullen zijn op het ministerie zijn Alisa Darson-Grant MSc., Maureen Dhauri- Ilahibaks, Mr. Ruchana de Jonge-Koorndijk en Peggy Kanhai-Amat BEc. (Nederlands-Engelse/Engelse-Nederlandse), Mala Nithoer (Nederlandse-Spaanse/Spaanse-Nederlandse).

De Jonge-Koorndijk is voltijds docent op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) bij de studierichting Rechten Bachelor en Masteropleiding. Zij verzorgt drie vakken en is tevens richting coördinator. “Het is voor mij een mijlpaal die ik weer heb bereikt en ben blij dat ik dit werk nu professioneel kan voortzetten.”

Zij zal als parttime tolk/vertaler werkzaam zijn op het ministerie. Zij hoopt daarbij vooral op het juridische vlak een constructieve bijdrage te leveren en dat juridische stukken goed vertaald kunnen worden. Van haar mag verwacht worden dat zij haar werk naar eer en geweten en zo goed als mogelijk zal doen.

Bron: NII

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boutamang
dinsdag 14 juli 2020 21:03

Me er geld uitgeven. Was dus niet Bouterse alleen die maar mensen benoemd begint mooi

Ramta
woensdag 15 juli 2020 03:25

Om de juiste mensen op de juiste plaats dat is goed. Vroeger zette ze dikke vrouwen als baas van sociale zaken die zelf geen 6 de klas had gedaan. Ze gingen het land beroven. Nu zie je beleid de juiste mensen op de juiste plaats.Advertentie

Suriname

Suriname…..Ronnie Brunswijk zal voor het eerst waarnemen als president

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 08 At 00.57.23

Op zaterdagochtend vertrekt President Santokhi richting buurland Guyana en keert zondagmiddag terug.

Een mooie gelegenheid voor het voeren van bilaterale gesprekken. Er zullen namelijk in Guyana, een aantal CarIbische leiders aanwezig zijn voor de bijwoning van de inauguratie van het nieuwe Guyanese staatshoofd.

De Vice-President Ronnie Brunswijk zal dan de scepter zwaaien in Suriname tijdens de afwezigheid van Santokhi. Voor Santokhi zal dit zijn eerste buitenlands optreden zijn. Hij zal worden vergezeld door mevrouw Santokhi en de minister Albert Randin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Volgens de President is onder de huidige omstandigheden geen ruimte voor een grote delegatie.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaams gezin aangevallen door Braziliaanse bijen

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 22.53.48

Te Peperpot in het district Commewijne, was een man op zijn perceel bezig met ontbossing. Er werd gebruik gemaakt van een graafmachine.

Er lagen banden op het terrein waarin Braziliaanse bijen genesteld waren. De man was vergezeld van zijn vrouw en een 6 jarige jongen. Het drietal was zich van geen kwaad bewust. Bij nadering van de plek waar de bijen zich bevonden, werden zij door de zwerm aangevallen.

Gelukkig verkeren de drie buiten levensgevaar.
De brandweer werd ingeschakeld en ook zij werden aangevallen. Doordat de bijen zeer agressief waren, heeft de brandweer gemeend om de bestrijding in de avond voort te zetten.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen