zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
2.5
(6)

Vijf vampiers VHP projecten (1)

lees ook ...

President Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te invest...

Dalian, een essentiële havenstad en economisch knooppunt van China aan de kust van de provincie Liaoning, verwelkomde de Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van 1...


Als vampiers vallen de rovers in jas en das aan op de staatskas met de weinige inkomsten van ons land Zodra je hoort van grote projecten in Suriname blijkt na onderzoek dat het een rooftocht is. Voorbeelden: de diepzee haven, de markt, de brug naar Guyana in Nickerie zijn roversplannen.

Elk goed plan is Nickerie van harte gegund van onze kant, maar over de uitvoering bestaan gegronde twijfels met deze roverheid. Vooral omdat VHP nog nooit een groot bouwwerk heeft kunnen realiseren, hetgeen twee eerdere projecten bewijzen.

Alleen mislukte bouwprojecten VHP

VHP heeft bewezen nooit een groot bouwwerk te kunnen maken. Het nooit afgemaakte hoofdbureau van Politie in Paramaribo en een verroeste, nooit werkende brug in Saramacca zijn daarvan het bewijs. Het onafgemaakte bouwsel op de hoek van de Wanicastraat/verlengde Gemenelandsweg heeft enkele miljoen Euro gekost en er is van 2009 tot 2013 aan geklungeld.

Ondertussen zijn de straatnamen gewijzigd in J.A.Pengel en de C. Eerselstraat, maar het bouwsel is nog steeds afgekeurd vanwege onveilige constructie. President Santokhi en minister Amoksi van Justitie en Politie hebben besloten dat er een verdieping minder komt en er een dak op wordt geplaats om zo toch en hoofdbureau van politie te hebben in Paramaribo.

Hoofdbureau Politie 7 miljoen Euro

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken die het project zal coördineren vertelt niet hoeveel geld ervoor vrijgemaakt zal worden. Deskundigen schatten dat uit de Surinaamse Staatsbegroting zeker 5 miljoen Euro opgebracht zal moeten worden om de constructie fouten te herstellen.
In 2023 zal daarmee begonnen worden  zegt Juspol-minister Amoksi. Het Bureau zal uiteindelijk veilig gebouwd moeten zijn, want pas als dat afgerond is, komt Nederland in met 2 miljoen uit de restant verdragsmiddelen.

Het is belangrijk als pers, goed in de gaten te houden, wat dit Suriname uiteindelijk gaat kosten. Deze opmerking maken we vanwege het feit dat de VHP minister van Openbare werken het vorig jaar presteerde twee toiletten voor ½ miljoen SRD op te leveren in Nickerie.

Aangezien de koers toen nog 1 op 15 was, was het wel duidelijk dat tweederde van het geld geroofd was door de bouwer en het Ministerie van Openbare Werken (Owee). Hetzelfde dreigt nu te gebeuren met de geplande markt in Nickerie, de brug en de diepzeehaven .
SLM
Sarwan Badjalala, is een grote bushouder en VHP sponsor. Tijdens het VHP verkiezings-circus heeft hij zijn bussen “gratis” ingezet en is defacto stafmedewerker van het kabinet van de President, belast met Logistiek en Materieel. Vorige week heeft hij zijn internationale vliegtuig geïntroduceerd, die de meest winstgevende route gaat vliegen, Suriname Nederland vv. Nog meer concurrentie voor de zieltogende SLM, dus erg schadelijk. Lijkt ook veel op plunderen van een Staatsbedrijf (SLM)en met de geroofde gelden een particulier bedrijf opzetten. Toepasselijk is de kleur van de plane een gele kleur tussen kerrie en aardappel in. Hoewel dit even een vrolijke noot is, is het als vampiers leegzuigen van de SLM, een ernstige rooftocht zonder geweer, in jas en das, dat Suriname miljoenen Euro’s heeft gekost.

Foto: Afgekeurd bouwsel Hoofdbureau Politie (foto is van United News)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVijf vampiers VHP projecten (1)