Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vijf Surinaamse ministers positief getest op Covid-19; president negatief

Geplaatst

op

Coronatest. Foto Reishonger.nl

Nadat bekend werd dat minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer positief getest was op het coronavirus zijn nu meerdere ministers uit de regering-Santokhi positief getest. Het gaat om David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Al deze personen waren op 10 oktober in Poesoegroenoe aanwezig voor de viering van de Dag der Marrons.

Intussen is ook bekend geworden dat assembleelid Miquella Soemar-Huur (ABOP)  positief is getest. Zij was gisteren eveneens aanwezig tijdens  de openbare vergadering van De Nationale Assemblee, maar heeft deze eerder verlaten.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie bleek ook positief te zijn, terwijl hij ook aanwezig was in de vergaderzaal. NDP-fractieleider Rabin Parmessar trok aan de bel hierover. Daar is na enige commotie de vergadering tot nader order verdaagd.

President Chan Santokhi is opnieuw negatief getest. Over de status van vicepresident Ronnie Brunswijk zijn er geen mededelingen gedaan. De regering is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en past ook dezelfde maatregelen toe, die voor de samenleving gelden.

Zij doet wederom het beroep op de samenleving de algemene maatregelen, als het ophebben van een mond- en neusbedekking, regelmatig wassen van de handen en het houden van de anderhalve meter afstand, altijd in acht te nemen.

Het assembleegebouw is vandaag gesloten. Volgens de protocollen wordt het gebouw grondig ontsmet indien een persoon die positief bevonden is op Covid-19 daar aanwezig was. Pokie die symptomen vertoonde was opgenomen in het ziekenhuis. Zij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en is in thuisisolatie.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benny
vrijdag 16 oktober 2020 22:58

Ha ha, de President is negatief.
Die kijkt wel uit, die gebruikt zijn verstand.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen