zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Vijf ontslagen bij het SZF wegens ontmaskerde corruptie

lees ook ...

AFRICANS ARRESTED ON THE WAY TO SURINAME

Hundreds of English-speaking Cameroonians are reportedly attempting to leave their nation due to hazardous tensions with the French-speaking portion of the republic, Cameroon, according to a reliable ...

Een team van nationale en internationale deskundigen is succesvol geweest bij het blootleggen van financiële misstanden binnen het SZF. Forensische specialisten hebben aan het licht gebracht dat gelden verkeerd besteed en zelfs toegeëigend zijn. Het gaat hier om bedragen van respectievelijk 1.1 miljoen USD en 1 miljoen SRD. Zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

In navolging van de case van ex-directeur Ricky Kromodihardjo zijn medewerkers  intern gehoord, en schuldigen door de mand gevallen. Het gevolg was volmondige bekentenissen, waardoor vijf medewerkers onmiddelijk werden ontslagen, daar er bewijs werd gevonden.

Alle bewijs is overgedragen aan het Openbaar ministerie, die een strafrechterlijk proces is begonnen. Het gaat vooral om leidinggevenden. De regering  heeft beloofd zonder aanziens des persoon op te treden in gevallen van corruptie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVijf ontslagen bij het SZF wegens ontmaskerde corruptie