woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vijf ontslagen bij het SZF wegens ontmaskerde corruptie

lees ook ...

Auto bijgetankt, maar niet betaald

 Een chauffeur meldde zich aan bij een pompstation in Paramribo, en liet zijn tank met ruim SRD.800,- aan benzine bijvullen. Op het moment dat er van hem werd verwacht dat hij zou afrekenen reed de au...

Een team van nationale en internationale deskundigen is succesvol geweest bij het blootleggen van financiële misstanden binnen het SZF. Forensische specialisten hebben aan het licht gebracht dat gelden verkeerd besteed en zelfs toegeëigend zijn. Het gaat hier om bedragen van respectievelijk 1.1 miljoen USD en 1 miljoen SRD. Zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

In navolging van de case van ex-directeur Ricky Kromodihardjo zijn medewerkers  intern gehoord, en schuldigen door de mand gevallen. Het gevolg was volmondige bekentenissen, waardoor vijf medewerkers onmiddelijk werden ontslagen, daar er bewijs werd gevonden.

Alle bewijs is overgedragen aan het Openbaar ministerie, die een strafrechterlijk proces is begonnen. Het gaat vooral om leidinggevenden. De regering  heeft beloofd zonder aanziens des persoon op te treden in gevallen van corruptie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVijf ontslagen bij het SZF wegens ontmaskerde corruptie