Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vijf nieuwe leden toegetreden tot Surinaams parlement

Geplaatst

op

Leden Assemblee

Gisterochtend zijn er vijf nieuwe leden toegelaten tot De Nationale Assemblee van Suriname. Het zijn leden van de coalitie partijen VHP en ABOP die op de opengevallen plaatsen komen van de nu in de regering zittende leden namelijk President Chandrikapersad Santokhi, Vice President Ronnie Brunswijk, Minister van Defensie Krishnakoemari Mathoera, Minister van Grond en Bosbeheer Diana Poki en Minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed.

Nadat de nieuwe leden de eed hadden afgelegd in handen van de voorzitter van De Nationale Assemblee, boog een commissie ingesteld door de voorzitter, zich over de geloofsbrieven van de kandidaat leden. De geloofsbrieven werden in orde bevonden door de commissie, en de nieuwe leden: Ronny Aloema, Henk Aviankoi en Vishwadath Ramsukul van de VHP en Fogatie Aserie en Genevievre Jordan van de ABOP werden toegelaten tot het hoogste college van staat. -culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lucinda
zondag 9 augustus 2020 12:47

Wat voor opleidingen hebben deze gasten die zijn toegelaten tot leden in het Nationaal Assemblee. Het lijkt de ndp wel die van alles en nog wat van de straat heeft lopen ronselen om deel te nemen aan list en bedrog. Dat Ashwin Adhin de grote leugenaar en misleider met de gestolen auto’s weer heeft plaatsgenomen in deze regering is omdat hij door wil roven en stelen en de gestolen auto’s niet wil inleveren. Hij heeft een grote mond en liegt alles wat lost en vast zit. Adhin is technicus dus kan zich beter bezig houden met technische zaken zoals het… Lees verder »

Dagga
dinsdag 11 augustus 2020 09:21

Alweer een voetballer in dna benoemd,waar gaat dat heen met su. Wat de rest voor opleiding heeft is een groot raadsel.
Maar ach als de vp niet meer heeft dan een lager onderwijs is het te verwachten dat de rest ook niet geschoold is. En in deze handen wordt su gelegd.
JAMMER VOOR SU.
KOMT NOOIT GOED IN HET LAND.
OF ZETTEN ZE EEN PAAR JAKNIKKERS IN DE DNA.

Pirlo
dinsdag 11 augustus 2020 10:25

Ja zo trots op deze voetballer hij komt van het Natin we zeuren soms te veel want skoro bangi no eh poer dong geeft die man de ruimte om zich te bewijzenAdvertentie

Suriname

Wisselkoers voor US$ wordt SRD 14

Geplaatst

op

Amerikaanse Dollar

Op zeer kort termijn zal de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaatsvinden. De koers voor de US$ zal rond de SRD 14 komen te liggen. Het bedrag van SRD 7.52 voor de US-dollar dat nu wordt gehanteerd is niet realistisch, beweren president Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Deze informatie hebben zij gisteren aan De Nationale Assemblee voorgehouden.

Verder is gezegd dat de waardevermindering van de SRD onafwendbaar is. De US$-koers ligt nu rond de SRD 18. De US$ en euro worden opgekocht voor SRD 15.50.  Tijdens de vergadering hebben zowel Santokhi als Achaibersing benadrukt welke financiële puinhoop is overgenomen van de regering-Bouterse.

“Hoe meer zaken zichtbaar worden, is het duidelijk dat er op zijn zachts gezegd sprake is van een financieel wanbeleid in de afgelopen periode,” zei de president. Het land is niet in staat zijn schulden te betalen en minister Achaibersing schaamt zich hiervoor.

Per eind juni 2020 bedroeg de staatsschuld US$ 4,1 miljard, zei de regeringsleider. Hij heeft het parlement duidelijk gemaakt dat er veel schulden zijn afgesloten tegen weerzinwekkende voorwaarden. Er moet zelfs meer dan 13 procent per jaar worden betaald.

De inkomsten uit de olie- en de goudsector worden geïnd ten gunste van de schuldeisers. De staat heeft aan belastinginkomsten van US$ 33 miljard gekregen, terwijl de overige inkomsten rond de SRD 11,8 miljard liggen.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regering evalueert ontwikkelingen normalisatie vandaag

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Dna

De regering vergadert vandaag wederom met het COVID Managementteam en het Outbreak Managementteam om de ontwikkelingen in verband met de normalisatie te evalueren. Dit zei president Chan Santokhi gisteren in het parlement. Volgens de regeringsleider zullen er beslissingen genomen moeten worden, waarbij afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen, de keuze moet worden gemaakt tussen het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of het terugdraaien van enkele protocollen.

Het staatshoofd zei verder dat ook het beheersen van de COVID-19-verspreiding in Suriname, een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving was er grote behoefte aan normalisatie en die fase is recent ingegaan. Het proces van normalisatie is ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.

In samenwerking met de betrokken marktpartijen heeft het ministerie van Volksgezondheid protocollen ontwikkeld. Momenteel wordt een daling in het aantal COVID-19-gevallen waargenomen. Dit betekent volgens de president, dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

Volgens de COVID-19-website waren er gisteren 20 gevallen van besmetting en is het aantal actieve coronagevallen gedaald van 416 naar 315. Er viel gisteren wel een dode te betreuren. Het sterftecijfer is gestegen naar 96. Opvallend is ook het aantal personen dat in een dag hersteld is verklaard. Dit aantal bedroeg gisteren 120.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen