maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Zero Tolerance operatie verkeer gehouden in december

lees ook ...

Autobestuurder die met auto in de trens belandde, dood

Het politie bureau Centrum kreeg op zaterdag 21 januari melding van een voertuig dat aan de Ringweg-Zuid in de langs de weglopende goot was beland. Toen de wetsdienaren zich begaven naar de plaats des...

In het kader van de ‘Operatie Zero Tolerance’ die onlangs door het Korps Politie Suriname is afgekondigd, zijn er in de maand december 2022 door verschillende afdelingen van de politie, op verschillende tijdstippen en locaties in regio Midden verkeerscontroles en roadblocks gehouden.

De overtredingen waarop de groep overtreders beboet is geworden, is als volgt:

Rijden zonder een rijbewijs (39), rijden zonder dat het voertuig is gekeurd (488), rijden zonder dat het voertuig is verzekerd (138), rijden met een defecte koplamp (54), rijden zonder autogordel (110), rijden op zodanige wijze (8, rijden op het rijwielpad (142), rijden zonder busvergunning (19), rijden zonder registratie bewijs (12), rijden zonder valhelm (4), rijden zonder nummerplaat (27), stoppen op een verkeerde manier (43) en het niet stoppen bij de aangewezen bushalte (15)

Tijdens de verschillende gehouden roadblocks door middel van verkeerscontroles, hetzij opvallend- en onopvallend zijn er meer dan 2400 voertuigen gecontroleerd. Uit deze groep weggebruikers zijn er 830 personen geverbaliseerd, 8 hadden de maximale snelheid overschreden, van twee (2) hunner zijn de rijbewijzen ingevorderd, 6 autobestuurders hebben handmatig gebruik gemaakt van hun telefoons, getinte ruiten en micaplaat van respectievelijk 3 om 13 voertuigen laten verwijderen. De operatie wordt in de maand januari 2023 voortgezet.

Verder is er opgetreden tegen koppels die langs de weg bezig waren te flirten. Er is ook assistentie verleend bij roofovervallen en dievenmeldingen. Hangjongeren die op hoeken van straten en of winkels stonden zijn verwijderd, waaronder de twee bekende hotspots SOL Grando aan de Kwattaweg en Lelydorp Centrum. Ook is er opgetreden tegen bestuurders die voor geluidsoverlast zorgden op de openbare wegen en voor winkels.

Vermeldenswaard is dat tijdens de drukke feestdagen de medewerkers op drukke kruispunten aan de Indira Gandhiweg werden ingezet om het verkeer vlot, veilig en in goede banen te leiden. Tegen auto’s ofwel PL-lijnbussen die roekeloos en/of op het rijwielpad op de Indira Gandhiweg reden, is er ook opgetreden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZero Tolerance operatie verkeer gehouden in december