zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(2)

Vijf en acht jaar voor Kromosoete en Van Trikt in hoger beroep

lees ook ...

De ex-governor Robert van Trikt heeft van het Openbaar Ministerie acht jaar gevangenisstraf gekregen en een boete van SRD. 500.000,- of susidiair zestien maanden hechtenis. Ginmardo Kromosoeto, ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) kreeg vijf jaar en een boete van SRD.150.000 of subsidiair twaalf maanden. Beiden met gevangenneming in de hogerberoep zaak. Op 6 maart komen de advocaten van beide heren aan het woord.

Het Om bracht naar voren dat Van Trikt zich niet heeft gehouden aan de regels van voorlopige in vrijheidstelling. Hij heeft zijn paspoort niet ingeleverd. Dit moet hij nog doen. De ex-governor zegt dat hij geenszins van plan is het land te verlaten, en heeft meegewerkt. Zijn advocaat bracht naar voren, dat er oudjaarfeest is gevierd in het pand aan de Krakalaan dat in beslag is genomen.

De advocaat van Kromosoeto merkte op dat het OM geen nieuwe feiten en omstandigheden heeft kunnen presenteren tijdens de zitting. Ook haalde hij aan dat het OM praat over vernietiging van een eerder vonnis. Hij wil toch eerst het gepresenteerde van het OM bestuderen, voordat hij andere uitspraken doet.

Ook keuren de raadslieden af, dat Kromosoeto deelname aan criminele organisatie, ten laste wordt gelegd. Het OM heeft hiervoor geen bewijzen. Kromosoeto heeft zijn paspoort ingeleverd.

Verder meent het OM overtuigend bewijs te hebben en blijft daarom bij hetzelfde, terwijl de raadsheren menen dat men geen rekening houdt met de bezwaren die naar voren zijn gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVijf en acht jaar voor Kromosoete en Van Trikt in hoger beroep