zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Vijf agrariërs gehuldigd te Marowijne in het licht van Wereldvoedseldag

lees ook ...

Politie vond drugs tijdens actie

Hangjongeren op de hoek van de Izaak Burnetstraat en de Kwattaweg trokken de aandacht van de politie tijdens het afgelopen weekend in de nachtelijke uren. Tijdens het verwijderen van de groep stuitte ...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bezocht Marowijne rond Wereldvoedseldag. Landbouwers in Oost-Suriname die een”uitzonderlijke bijdrage” hebben geleverd zijn gewaardeerd. André Pita, Hendrik Pinas, André Tempo, Marlon Akandea en Magdalena Kropie  kregen een plakkaat en een presentje als blijk van waardering. Andere landbouwers ontvingen landbouw gereedschappen of machines ter ondersteuning van hun werk. Ricanaumofo heeft nu een coöperatie opgericht om de agrariërs collectief te ondersteunen.

De minister werd zingend door leerlingen en leerkrachten, op de Openbare School Ricanaumofo verwelkomd. De districtsafdeling heeft er een prachtig moestuin opgezet, welke nu officieel door de minister overgedragen is aan de school. Hiermee zal de school onder andere haar leerlingen bewust maken, om zelf te telen voor gezonde voeding, waardoor voedselveiligheid gewaarborgd zal worden.

Schoolhoofd Glenda Pinas is zeer onder de indruk van de moestuin en beloofde deze mee te nemen in de lessen over gezonde voeding en plantkunde. Ashwien Gangadien, onderdirecteur Landbouw Oost, is ingenomen met hetgeen LVV Marowijne heeft bereikt voor de school. Hij benadrukt OS Ricanaumofo te  blijven voorlichten en begeleiden als op het gebied van planten.

Eerder had de minister in het kader van Wereldvoedseldag Nickerie aangedaan. Vrijdag was Paramaribo aan de beurt. Het ministerie heeft op deze plekken landbouwers gehuldigd die een opmerkelijke bijdrage leveren in hun gemeenschap, door  ook sociale projecten ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVijf agrariërs gehuldigd te Marowijne in het licht van Wereldvoedseldag