zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Vierde verdachte vast voor verkopen valse Covid-vaccinatiebewijzen

lees ook ...

Panka: The NDP’s backing of protests is severe

National Democratic Party (NDP) spokesman Ricardo Panka tells the news media that the party is strongly supporting the protests on the political front. The party structures will then receive instructi...

De 33-jarige Cadoni G. is maandagavond door de afdeling Fraude aangehouden, nadat zij zich op voornoemde afdeling had aangemeld. Deze jonge dame blijkt ook een van de ronselaars te zijn geweest, die tegen betaling Covid-19-vaccinatiebewijzen verstrekte aan niet-gevaccineerden. Zij werd voorgeleid bij de hulpofficier van justitie en na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

De politie Public Relations meldt dat de afdeling Fraude in samenwerking met het Regio Bijstandsteam Paramaribo en de verschillende inlichtingendiensten zaterdag drie verdachten heeft aangehouden. Dit drietal, de 26-jarige Witish B., Wiradj B. (24) en Jean Pierre D. (28) worden ervan verdacht tegen betaling Covid-19-vaccinatiebewijzen te hebben verstrekt aan niet gevaccineerden.

Witish B. en Wiradj B. ontvingen hiervoor bedragen van 40 tot 50 euro per persoon. De mensen werden door hen nabij het prikpunt te Sana Budaya geronseld. De twee ronselaars hielden de mensen die niet gevaccineerd wensen te worden voor, dat zij tegen betaling van een bedrag in euro aan een vaccinatiebewijs konden komen.

Na betaling van het gevraagde bedrag werden deze mensen naar de drive-thru prikpunt te Sana Budaya begeleid. Aldaar doorliepen zij het intakegesprek normaal. Wanneer deze personen aan de beurt waren om geprikt te worden, werden ze opgevangen door de verpleegkundige Jean Pierre D. Daarbij deed hij alsof hij de mensen het vaccin toediende, maar spoot het medicijn in de lucht of op de grond. Na de observatie te hebben ondergaan, verlieten deze cliënten de plek met het Covid-19-vaccinatiebewijs.

Het gemengde politieteam hield deze verdachten die al weken bezig waren met hun praktijken op die bewuste dag in de gaten en hield Witesh in de omgeving van Sana Budaya aan. Hij had net de onderhandeling met twee cliënten gesloten. Het geïnde bedrag van euro 150 werd op hem aangetroffen en in beslag genomen.

Hierna werd de prikpunt te Sana Budaya aangedaan en werd de verpleegkundige Jean Pierre D. in de kraag gevat. De tweede ronselaar Wiradj werd op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle drie verdachten door de politie van Fraude in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVierde verdachte vast voor verkopen valse Covid-vaccinatiebewijzen