maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(2)

Vierde grote olievondst voor Surinaamse kust

lees ook ...

Regeringsbeloften geschreven op water

Bij zijn aantreden beloofde Santokhi dat hij de koers binnen een week omlaag zou brengen en met het IMF zou werken om de economie gezond te maken op zo’n manier dat de bevolking het niet zou voelen. O...

Er is vandaag door Total en Apache Corporation bekendgemaakt, dat zij een nieuwe belangrijke olie- en gasvondst hebben gedaan bij de Keskesi East-1-put, in blok 58 voor de kust van Suriname. Het is de vierde grote olievondst, na eerdere ontdekkingen bij Maka Central, Sapakara West en Kwaskwasi.

De put werd geboord met een waterdiepte van ongeveer 725 meter. Er is in totaal 63 meter netto aan koolwaterstoffen aangetroffen, bestaande uit 58 meter netto zwarte olie, lichte olie en gas. De vondst is gedaan in Campano-Maastrichtian reservoirs van goede kwaliteit. In reservoirs van Santonian is 5 meter lichte olie gevonden. Er wordt nog geboord naar diepere lagen.

“We zijn verheugd om deze nieuwe ontdekking aan te kondigen, die bevestigt dat deze eerste verkenningscampagne een groot succes is en bijdraagt aan de bewezen bronnen”, aldus Kevin McLachlan. Hij is senior vicepresident Exploration bij Total.

“We zijn ook verheugd, als nieuwe exploitant van het blok, om de beoordelingsoperaties te starten die zijn ontworpen om de ontdekkingen van 2020 te karakteriseren, terwijl we tegelijkertijd een tweede verkenningscampagne starten voor dit productieve blok in 2021.”

Vanaf 1 januari 2021 heeft Total een werkbelang van 50 procent in Blok 58. Na voltooiing van de operaties op Keskesi East-1, zal het Noble Sam Croft-boorschip worden vrijgegeven.

Aankomend directeur van Staatsolie feliciteert de Surinaamse gemeenschap met deze vondst. Bij aanvang van de openbare vergadering van De Nationale Assemblee, vandaag, hebben parlementsvoorzitter Marinus Bee en NDP-fractieleider Rabin Parmessar de samenleving met de deze ontdekking gefeliciteerd. Namens de regering heeft minister Albert Ramdin de felicitaties overgebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVierde grote olievondst voor Surinaamse kust