dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Vierdaagse training voor zorgverleners ter bestrijding van geweld tegen vrouwen

lees ook ...

Texas bewoners ontvangen officiële grondpapieren

Enkele bewoners van de buurt Texas te Charlesburg hebben op maandag hun bereidverklaringen ontvangen. De ceremonie vond plaats op het Kabinet van de Vicepresident, waar de documenten persoonlijk werde...

Het Elsje Finck-Sanichar College COVAB en het Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) hebben de handen ineengeslagen om het gezondheidsstelsel te versterken, met als specifieke focus het aanpakken van geweld tegen vrouwen. Onder het motto ‘Versterking van het gezondheidssysteem voor de aanpak van geweld tegen vrouwen’, werd op maandag 18 september 2023 het startschot gegeven voor een vierdaagse training voor zorgverleners.

Deze training heeft als doel de gezondheidssector te versterken in het herkennen en begeleiden van slachtoffers van huiselijk geweld, voornamelijk vrouwen. Zowel Mark Berman, de ambassadeur van Canada in Suriname, als Rakesh Gajadhar Sukul, directeur Volksgezondheid, waren aanwezig bij de opening van de training op de eerste dag.

In totaal nemen 29 cursisten deel aan deze opleiding. Het betreft voornamelijk verpleegkundigen werkzaam in de eerste lijnzorg, waaronder het personeel van de Spoedeisende hulp (SEH) en de Regionale Gezondheidsdienst Suriname (RGD). De opgedane kennis stelt hen in staat deze effectiever toe te passen binnen hun werkomgeving.

Tijdens de training komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder de doorverwijsprocedure wanneer een patiënt binnenkomt en er sprake is van huiselijk geweld, de beschikbare instanties voor hulpverlening, de klinische behandeling die moet worden geboden, de te verzamelen informatie, de relevante vragen die gesteld moeten worden, de aandacht voor mentale gezondheid en de noodzaak tot vertrouwelijkheid.

De training loopt van 18 september tot en met 21 september. “Als we naar de cijfers kijken, overlijden er jaarlijks ongeveer negen vrouwen, naast talloze gerapporteerde gevallen”, benadrukt directeur Gajadhar Sukul van Volksgezondheid. Hij benadrukt dat het van groot belang is om niet alleen op de hoogte te zijn van deze cijfers, maar vooral om actie te ondernemen om ze te verminderen wanneer dergelijke situaties zich voordoen.

Volgens directeur Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid wordt momenteel bekeken hoe na deze training verdere invulling gegeven kan worden aan het beleid om geweld tegen vrouwen te verminderen en een veilige omgeving voor iedereen te creëren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVierdaagse training voor zorgverleners ter bestrijding van geweld tegen vrouwen