Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vier vrouwen vertegenwoordigen VHP in Staatsraad

Geplaatst

op

Vhp Logo

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft vier vrouwen voorgedragen om zitting te nemen in de Staatsraad. Het is een historisch unicum voor de oranje partij dat vier vrouwen worden geplaatst in dit orgaan. President Chan Santokhi had namelijk schriftelijk gevraagd aan zijn partij om voordrachten te doen voor dit belangrijk staatsorgaan.

Maaltie Sardjoe, Urmila Ramlagansing, Natalie Amatmohamed en Satyawatie Thakoer hebben de eer om namens de VHP de vacante plekken in de Staatsraad in te vullen. De eerste twee leden zijn ondervoorzitters van de partij. Deze vier vrouwen hebben volgens de VHP een behoorlijke dosis aan werkervaring, een rijke ervaring op verschillende maatschappelijke vlakken en zijn afkomstig uit verschillende districten.

De VHP is zich bewust van de meerwaarde van vrouwen. Voor de partij is gender integreren in beleid en besturen een zeer positieve ontwikkeling. Met deze voordrachten heeft de VHP een aanzet gegeven voor een waardige vertegenwoordiging in de Staatsraad.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robby
vrijdag 11 september 2020 20:24

Top!!!
Eindelijk worden vrouwen in zulke belangrijke posities ingezet waha wahaha leve de VHP ‘ers
Gezonde zaak

Roepia
vrijdag 11 september 2020 22:05

Waarom alleen vrouwen die op hem lijken, buitenvrouwen, er zijn toch ook andere Surinaamse vrouwen die de kwaliteit bezitten om in de raad plaats te nemen
Straks krijgt die overloper,mansaram ,een plaats toegewezen.

10 jaar bouterse en het blijft nog steeds hetzelfde.
Van die 4 vrouwen, welke zijn ze naaste familieleden.

E.Loor
zaterdag 12 september 2020 00:26

FantastishAdvertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen