maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vier rovers aangehouden door de politie

lees ook ...

Defensie lanceert eigen begrafenisfonds voor personeelsleden...

Met de oprichting van de Stichting Uitvaartverzorging Defensie (Stg. UD) is er nu een eigen begrafenisfonds beschikbaar voor zowel actieve als gepensioneerde personeelsleden van het ministerie van Def...

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben in samenwerking met de inlichtingendienst van de politie, op donderdag 27 oktober de volgende vier verdachten aangehouden: S.W. alias Don,26 jaar, L.J. alias Lens of Min, 33 jaar, D.G. alias Tjoepa, 27 jaar en U.T. alias Kokkok, 32 jaar. 

Het viertal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een diefstal middels geweldpleging op donderdag 27 oktober voor een winkel in het ressort Livorno. Volgens het voorlopige onderzoek begaven twee hunner zich naar de winkel, waarbij één hunner de winkel binnenstapte, terwijl de andere buiten stond te wachten.

Op een bepaald moment kwam de ene verdachte weer naar buiten en rukte daarbij met geweld een halsketting van geel metaal weg van een manspersoon die voor de winkel met twee andere manspersonen in gesprek was. Na de daad kozen beide verdachten het hazenpad. Een omstander ging de verdachten achterna en zag dat beiden in een gereedstaande voertuig instapten, dat vervolgens met hoge snelheid wegreed.

Aan de hand van de camerabeelden is het voertuig door de inlichtingendienst in beeld gebracht en werd de verdachte S.W. alias Don door het RBTP aangehouden. Deze verdachte blijkt de eigenaar te zijn van het voertuig waarmee het stafbare feit is gepleegd. Hangende het onderzoek is het voertuig in beslag genomen.

Op zijn aanwijzing werden vervolgens de verdachten L. J. en D.G. aangehouden. Bij de verdachte L.J. is er een dames Yamaha bromfiets in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat er met deze bromfiets meerdere berovingen zijn gepleegd.

De buit gemaakte halsketting was reeds doorverkocht en op aanwijzing van de aangehouden verdachten is de heler U.T. opgespoord en eveneens in de boeien geslagen. De verdachten werden vervolgens overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVier rovers aangehouden door de politie