Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vier politie functionarissen uit hun functie ontheven

Geplaatst

op

Raoul Hellings. Foto Dagblad Suriname

Woensdag jongstleden zijn vier politiefunctionarissen uit hun functie ontheven door Korpschef Roberto Prade. Dit op instigatie van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Het gaat om de Politie Inspecteurs Raoul Hellings en Sergio Gentle -respectievelijk Voorzitter en Penningmeester van de Politiebond- en de Inspecteurs Maureen Palmtak en Rishi Akkal.

Inspecteur Gentle was waarnemend Hoofd Bedrijfsvoering, Inspecteur Hellings nam waar als Human Resource Manager, Inspecteur Palmtak was waarnemend Hoofd Speciale Diensten en Inspecteur Rishi Akkal was waarnemend Hoofd Stafdiensten van de Korpschef.

Hellings 2

Minister Amoksi wil terug naar het anciënniteitsbeginsel. Dat is het beginsel waar de ambtenaren die langer in het systeem zijn voorkeur hebben bij aanstellingen dan anderen die later binnen zijn gekomen. – culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A/H
zaterdag 15 augustus 2020 16:42

Op die manier verdrijf je het corruptieve uit het systeem

Xanna
zaterdag 15 augustus 2020 16:51

Je mag 1000 langer zijn, maar als je geen papieren hebt (bijv. Masters nu hoger dan meester in de rechten) dan moet men gewoon stil blijven.
Rustig wachten op benoemingen na verloop van tijd als men geen noemswaardige diploma’s heeft.
Men voelt zich misschien bedreigt door Masters opgeleide agenten.

Ronnievandenhout
zaterdag 15 augustus 2020 17:10

Met moet inderdaad het kaf van de koren scheiden. ( Een persoon met eergevoel en rechtvaardigheid zou nooit, op zo’n manier, zich zo laten promoveren. ) Shame on you.

Jampa
zaterdag 15 augustus 2020 17:57

Schoonmaaksters worden beleidsadviseur… mensen zitten op posten waar anderen die geleerd hebben horen te zitten brong ding skoro

Bryan
zaterdag 15 augustus 2020 18:17

Beste Xanna,
Weet jij misschien als deze 4 wel hun masters of bachelor in bezit hebben.
In Suriname was onder het vorige bewind alles mogelijk dat zelfs een schoonmaker tot beleidsmaker werd gepromoveerd.
De huidige regering doet wat het moet doen n.l. de bezem door de kerk halen.
En ja jammer voor hen die afgeserveerd worden ten gunste van die die wel beter geschoold zijn of doir jarenlange veldkennis vaak meer weten dan deze 4 potloodlikkers.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen