maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Vier belastingambtenaren bekronen studie met diploma junior controleambtenaar

lees ook ...

Surinaamse teams strijden in Nederlandse voedselsystemenweds...

De Wageningen Universiteit en Research (WUR) heeft de 18 teams bekendgemaakt die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de finale van de Food Systems Innovation Challenge in Wageningen. Deze competiti...

Op dinsdag 28 februari 2024 ontvingen vier belastingambtenaren hun diploma als junior controleambtenaar, na succesvolle afronding van een uitgebreid opleidingsprogramma. Dit programma omvatte grondige studie van belastingwetten, kennis over diverse belastingmiddelen, en training in controle technische vaardigheden, beroepsethiek, evenals mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Deze afgestudeerden maken deel uit van een groep van negentien ambtenaren die aan de opleiding begonnen, waarvan dertien al eerder met succes zijn afgestudeerd. Mahindernath Gobardhan, hoofd van de afdeling Opleidingen van het ministerie van Financiën en Planning, benadrukte dat ondanks verschillende obstakels de opleiding nu succesvol is afgerond. Hij kondigde aan dat het Ministerie van Financiën en Planning zich blijft inzetten om diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden beschikbaar te stellen voor het personeel om zich verder te ontwikkelen.

Tijdens de diploma-uitreiking benadrukte inspecteur Omzetbelasting, Maikel Bruijne, aan de geslaagden het belang van integriteit en kennis bij hun controlewerkzaamheden. Hij moedigde hen aan om zich voortdurend bij te scholen en zich volledig in te lezen om de dienst op een professionele manier te vertegenwoordigen.

Inspecteur Directe Belasting, Ashokkumar Ramautar, feliciteerde niet alleen de geslaagden, maar ook hun families voor hun ondersteuning tijdens dit traject. Hij wees op de doorlopende veranderingen binnen de dienst, inclusief herziening van wetgeving en vernieuwing van werkprocessen, en drong er bij de afgestudeerden op aan om hun opgedane kennis effectief in te zetten voor een betere dienstverlening.

Marita Lautan-Wijnerman, directeur der Belastingen, benadrukte tijdens de diploma-uitreiking het belang van educatie als fundament voor effectief functioneren binnen de organisatie. Ze moedigde de geslaagden aan om zich voortdurend bij te scholen en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen, zowel internationaal als nationaal, om een bijdrage te leveren aan de voortdurende verbetering van de dienstverlening.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVier belastingambtenaren bekronen studie met diploma junior controleambtenaar