maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
5
(1)

Vier advocaat-stagiaires beëdigd tot advocaat

lees ook ...

Santokhi pleit voor verhoogde handel en investeringen tussen...

Tijdens zijn werkbezoek aan buurland Guyana heeft president Chandrikapersad Santokhi de officiële lancering van de Suriname-Guyana Chamber of Commerce (SGCC) bijgewoond. In zijn toespraak benadrukte h...

Virendra Bhattoe,  Charmaine Campagne-Veldkamp,  Alexander Deel en  Daniella Berenstein, vier advocaat-stagiaires zijn woensdag beëdigd tot advocaat bij het Hof van Justitie. Iwan Rasoelbaks, president van het Hof van Justitie, bracht zijn felicitaties uit aan de beëdigden en wees hen op de beroepsverantwoordelijkheden. Hij legde de aanwezigen uit over de nieuwe wet welke in 2023 tot stand moet komen die de inrichting, samenstelling en bevoegdheden van de rechterlijke macht zal moeten weergeven.

“Er zullen in de nieuwe wet voorzieningen getroffen worden om behalve de deconcentratie van de rechtspraak ook meervoudige kamers samen te stellen in eerste aanleg teneinde meer expertise in zich daartoe lenende civiele en strafzaken in te zetten bij de beslechting van die zaken. In de nieuwe wet zal er ook meer aansturingskracht ontwikkeld worden binnen de sectoren van de rechtspraak naar de units toe middels een formatieplan met drie vicepresidenten en hoofdrechters in de zeven units van de rechtspraak,” sprak hij de aanwezigen toe.

Hij vroeg de pas beëdigden advocaten om deze missie van de rechtspraak ook te omarmen ter versnelling van de procedures van rechtszaken. De waarnemend procureur-generaal, Garcia Paragsingh, vroeg de beëdigden om de ontwikkelingen in wet en recht bij te houden door thema gerichte cursussen te blijven volgen en om de belangen van hun cliënten op deskundige wijze te behartigen. “Gedraagt u zich zodanig dat het vertrouwen in uw beroepsuitoefening niet wordt geschaad,” gaf zij de beëdigden mee.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVier advocaat-stagiaires beëdigd tot advocaat