maandag 28 november 2022
23.6 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
5
(1)

VIDS wil binnen drie maanden beschikkingen nieuwe traditionele gezagsdragers

lees ook ...

Dijksteel apologizes for the Presidential Palace showing

Stanley Dijksteel, the president's advisor, is investigating what transpired at the presidential residence on Saturday night. On the terrace of the palace, staff members and visitors demonstrated thei...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) wil dat de nieuwe aangewezen traditionele gezagdragers binnen drie maanden hun beschikkingen krijgen. Dat heeft het nieuwe bestuur van VIDS onder leiding van Muriel Fernandes vrijdag gevraagd aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Het VIDS-bestuur heeft vrijdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister. Emanuel heeft toegezegd dat de beschikkingen eerder uitgereikt kunnen worden.

Verder is gesproken over bestuurlijke issues van dorpen. Fernandes heeft aangegeven aan Emanuel dat VIDS het proces van de bestuurswisselingen van de dorpen zal begeleiden.

Ook zijn de resoluties van de achtste conferentie, die in augustus in Washabo is gehouden, aan de minister overhandigd. Eveneens kreeg zij een VIDS-trui met het opschrift ‘Lespeki gi wi leti, fu dati wi e feti.’

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVIDS wil binnen drie maanden beschikkingen nieuwe traditionele gezagsdragers