dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
5
(1)

VIDS wil binnen drie maanden beschikkingen nieuwe traditionele gezagsdragers

lees ook ...

Global warming voorbij, nu Global boiling

De first lady van de Republiek Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, is momenteel in New York, waar zij deelneemt aan enkele bijeenkomsten. Dit doet zij op uitnodiging van diverse organisaties. Ook ...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) wil dat de nieuwe aangewezen traditionele gezagdragers binnen drie maanden hun beschikkingen krijgen. Dat heeft het nieuwe bestuur van VIDS onder leiding van Muriel Fernandes vrijdag gevraagd aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Het VIDS-bestuur heeft vrijdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister. Emanuel heeft toegezegd dat de beschikkingen eerder uitgereikt kunnen worden.

Verder is gesproken over bestuurlijke issues van dorpen. Fernandes heeft aangegeven aan Emanuel dat VIDS het proces van de bestuurswisselingen van de dorpen zal begeleiden.

Ook zijn de resoluties van de achtste conferentie, die in augustus in Washabo is gehouden, aan de minister overhandigd. Eveneens kreeg zij een VIDS-trui met het opschrift ‘Lespeki gi wi leti, fu dati wi e feti.’

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVIDS wil binnen drie maanden beschikkingen nieuwe traditionele gezagsdragers