donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
5
(1)

VIDS wil binnen drie maanden beschikkingen nieuwe traditionele gezagsdragers

lees ook ...

Internationale financiering voor duurzaam ontwateringsbeleid...

Om de ontwatering van de stad effectief te verbeteren, werkt het ministerie van Openbare Werken (OW) aan de rehabilitatie van essentiële ontwateringssystemen. Als onderdeel hiervan worden drie nieuwe ...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) wil dat de nieuwe aangewezen traditionele gezagdragers binnen drie maanden hun beschikkingen krijgen. Dat heeft het nieuwe bestuur van VIDS onder leiding van Muriel Fernandes vrijdag gevraagd aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Het VIDS-bestuur heeft vrijdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister. Emanuel heeft toegezegd dat de beschikkingen eerder uitgereikt kunnen worden.

Verder is gesproken over bestuurlijke issues van dorpen. Fernandes heeft aangegeven aan Emanuel dat VIDS het proces van de bestuurswisselingen van de dorpen zal begeleiden.

Ook zijn de resoluties van de achtste conferentie, die in augustus in Washabo is gehouden, aan de minister overhandigd. Eveneens kreeg zij een VIDS-trui met het opschrift ‘Lespeki gi wi leti, fu dati wi e feti.’

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVIDS wil binnen drie maanden beschikkingen nieuwe traditionele gezagsdragers