zaterdag 25 maart 2023
30.7 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

VIDS vraagt president Santokhi opnieuw aandacht voor grondenrechten

lees ook ...

Franse delegatie bezoekt Openbaar Ministerie

Waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh, heeft woensdag 22 maart een Franse delegatie op het parket ontvangen. De delegatie bestond uit Nicolas de Lacoste, de Franse ambassadeur, de "Depu...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft opnieuw de aandachtspunten bekendgemaakt aan president Chandrikapersad Santokhi. Deze inheemse organisatie, die 54 inheemse dorpen vertegenwoordigt, heeft onder andere aandacht gevraagd voor de grondenrechten, het Kali’na en Lokono vonnis, de veiligheid in hun woongebieden en de hoge kosten van onder andere transport, waardoor ze niet concurrerend kunnen produceren.

Ook werd gevraagd om wanneer er in Paramaribo maatregelen en voorzieningen worden getroffen, dat ook rekening wordt gehouden om deze toegankelijk te maken voor de Inheemsen. President Santokhi gaf uitleg over de bedoeling van deze gesprekken en de weg naar gestructureerde nationale dialoog. Tevens vroeg hij ondersteuning van de VIDS, om overheidsvoorzieningen samen met de regering ter hand te nemen in deze gebieden.

 

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVIDS vraagt president Santokhi opnieuw aandacht voor grondenrechten