dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

VIDS produceert televisieafleveringen voor erkenning en respect van Inheemse volken

lees ook ...

OM en CIS samen tegen milieudelicten in Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation International Suriname (CIS) hebben een belangrijke stap gezet in de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname door het ondertekenen van een ...

De Vereniging Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) zal in samenwerking met Y2 Media & Communicatie tien televisieafleveringen produceren. De afleveringen, getiteld ‘Inheemse stemmen voor de wettelijke erkenning en respect voor de collectieve rechten van Inheemse volken’, zullen worden uitgezonden op Algemene Televisie Verzorging (ATV) en andere mediakanalen.

De eerste afleveringen, die onderwerpen behandelen zoals de situatie van Inheemse volken vóór en na de onafhankelijkheid in 1975, gezondheid en ontwikkeling, onderwijs en sociaaleconomische status, culturele uitingen in historisch perspectief en collectieve rechten in 2023, zullen later deze maand op televisie verschijnen.

Een overeenkomst voor dit initiatief werd ondertekend door Cylene France, directeur van Bureau VIDS, en Horatio Indiaan, directeur van Y2 Media en Communicatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVIDS produceert televisieafleveringen voor erkenning en respect van Inheemse volken