woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
1
(1)

VIDS pakt covid-19 aan

lees ook ...

Vooruitzichten voor Suriname de komende maanden

President Chandrikapersad Santokhi liet op de persconferentie die gisteren 14 april gehouden werd weten, dat de regering verwacht dat het supportprogramma van het Internationaal Monetair Fonds (IM...

VIDS is actief in de inheemse gemeenschappen. De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname heeft 1000 tassen en banners bedrukt met de basisvoorzorgsmaatregelen van covid-19. Op die manier wordt de awareness verspreid.

De regels staan in de lokale talen, Trio, Wayana, Arowaks, Caraïbs, maar ook Nederlands op de tassen.
• Houd 1,5 meter afstand
• Draag een mond/neuskapje
• Was je handen
Loreen Jubithana, directeur van het Bureau VIDS zegt dat zij niet alleen de regels moeten voorhouden, maar ook benodigdheden schenken om het gedrag te bevorderen. Men krijgt in de tassen, sanitizers, tandpasta, zeep, folders met de informatie over covid-19, alsook mond- en neuskapjes.
De tassen met inhoud zijn vooral bedoeld voor sociaal zwakkeren en bejaarden. Het dorpshoofd van Konomerume (Donderskamp) is ingenomen hiermee. Donderskamp is voor de covid-19 informatie afhankelijk van twee televisiestations. Men ontvangt de uitzendingen wanneer er brandstof is in het dorp. Volgens het dorpshoofd is men geneigd de regels te verwaarlozen, maar dit initiatief zal de bewoners weer wakker schudden. Hij zegt ook dat de dorpsbewoners het moeilijk vinden om zich te houden aan de covid-19 regels.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVIDS pakt covid-19 aan