dinsdag 23 april 2024
26 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

VIDS krijgt bezoek van Jamaicaanse granman

lees ook ...

Nieuwe database overlijdensakten van Suriname onthult verbor...

Op woensdag 17 april wordt een belangrijke stap gezet in het onthullen van de geschiedenis van Suriname na de emancipatie van 1863 met de publicatie van de database Overlijdensakten van Suriname (1846...

De Jamaicaanse granman van de marrons Gloria ‘Mama G’ Simms heeft een bezoek gebracht aan de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). Ze heeft haar dankbaarheid en respect uitgesproken over onder andere de voorouders van inheemse volken.

VIDS-voorzitter Muriel Fernandes vond het een eer om de granman op bezoek te hebben. “Onze leefwijze verschillen niet veel van elkaar en laten we als een eenheid samen optrekken”, zei Fernandes.

Zij heeft via de granman onder andere een inheemse schouderdoek met de kleuren van de Surinaamse vlag gestuurd voor de Inheemse Taino-leider in Jamaica. Simms heeft eerder ook vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk bezocht.

Bij haar bezoek aan de vp gaf ze aan onder de indruk te zijn van wat zij noemt de vooruitgang van de marrons in Suriname. Ze zei bewondering te hebben voor de betere positie die deze groep nu heeft binnen de regering. De vp ontving van haar de felicitaties in verband met deze verbetering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVIDS krijgt bezoek van Jamaicaanse granman