dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

VIDS gaat voor duurzame samenwerking met nieuw dorpsbestuur Apoera

lees ook ...

Nationaal Leger houdt opendag

Het ministerie van Defensie heeft een open dag georganiseerd om de gemeenschap een kijkje achter de schermen te geven van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL). Jon...

VIDS- bestuur onder leiding van Muriël Fernandes heeft dinsdag  gesproken met het nieuwe dorpsbestuur van Apoera. VIDS gaat voor een goede samenwerking met het nieuwe dorpsbestuur, dat hiervoor ook openstaat. Ook gewezen dorpshoofd Carlo Lewis van Apoera en lid van het adviesorgaan van VIDS was aanwezig bij het gesprek. Hij is bereid om het nieuwe dorpsbestuur met advies bij te staan.

Ook hebben Marciano Jong, nieuwe dorpshoofd van Apoera en Lewis afgesproken dat medio januari de overdracht van onder andere spullen en documenten van het dorp zal plaatsvinden. VIDS-voorzitter Muriël Fernandes heeft het nieuwe bestuur van Apoera meegedeeld dat VIDS ervoor kan zorgen dat bestuursleden getraind kunnen worden.

Ze kunnen onder meer leiderschapsvaardigheden en vergadertechnieken aanleren. Ook kan VIDS hen bijstaan bij het evalueren van hun dorpsreglement en om het eventueel aan te passen. Het nieuwe dorpsbestuur van Apoera omarmt de voorstellen van Fernandes.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVIDS gaat voor duurzame samenwerking met nieuw dorpsbestuur Apoera