maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

VIDS draagt bij aan bewustwording jonge Surinamers over Inheemse leefwijze

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

In verband met de ‘Srefidensi maand’ heeft stichting Bromki Fu Tamara VIDS gevraagd om als eerste op twee scholen cultuurinfosessies over Inheemse volken te verzorgen. Een van deze scholen was O.S. Tout Lui Faut.

Op een creatieve manier werden verschillende onderwerpen belicht, waaronder de geschiedenis van de Inheemse volken van Suriname, Inheemse talen (begroetingen en tellen), Inheemse klederdrachten (betekenissen en gebruikte materialen), en Inheemse volken nu en in de toekomst (het werk van VIDS). De leeftijd van de leerlingen varieerde van 6 tot 12 jaar.

Deze infosessie, georganiseerd door VIDS, draagt bij aan de bewustwording van de jonge Surinamers over de geschiedenis van de Inheemse volken en benadrukt het belang van het behoud en de bescherming van hun leefwijze voor de huidige en toekomstige generaties in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVIDS draagt bij aan bewustwording jonge Surinamers over Inheemse leefwijze