Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Videoreport: Kritische Surinaamse burgers, ontevreden ?

Geplaatst

op

Surinamers hebben het zwaar, Surinaamse hosselaars hebben het zwaar, ook wel “de kleine ondernemer” genoemd. Er wordt gesproken over de huidige situatie in Suriname, ontevredenheid, wat moeten mensen doen in Suriname, een regering die net begonnen is met regeren, nog weinig geloof in veranderingen en verbeteringen, wat willen Surinamers ? Wat moet er voor de Surinamers gebeuren? Onze reporter van Culturu.com was op pad. De straat praat.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
M. Ghiraw
donderdag 30 juli 2020 12:22

Kom op Surinamers, kritiek hadden jullie moeten hebben op regering Bouterse – Adhin. Het is van de zotte om de puinhopen van jullie geliefde Bouterse op het bord van een andere neer te leggen. Jullie kunnen hem alsnog aanspreken voor jullie penibele situatie. Jullie mogen blij zijn, dat er nu hoop is !

A.Sardjoe.
donderdag 30 juli 2020 12:26

Hebben ze geen geduld
Je kan geen ijzer met handen breken.ondanks zij daar alles leeg geplunderd hebben.

Boy
donderdag 30 juli 2020 12:47

Niemand heeft geduld. Want iedereen steelt. Ze doen nu niets beters dan Bouterse koers is nog steeds 1 op 15 .alles in de winkel is duur. Vroeger hadden de Hindoestanen de handel. Winkels nu Chinezen. Straks een andere volk. We pinaren hier in Suriname

Hesdie
vrijdag 31 juli 2020 03:53

Klopt de verkiezingen moesten even verplaats worden. Had veel problemen kunnen voorkomen. Amerika..met name Trump wilt nu de verkiezingen die in november van dit jaar gehouden moet worden …verschuiven

Suriname er is meer olie gevonden. Hopelijk gaat de olieprijs omhoog. Vroeger werd er heel veel verdiend aan olie Dubai maar nu olie…. ?

Quntis
vrijdag 31 juli 2020 04:03

Geef Suriname terug aan Nederland. Sarkozy Nederland er blij mee zijn. Maar 500 000 mensen erbij met zoveel rijkdommen. In Suriname. Is voor Nederland een stadje bij. Maar wat ze met de grond stoffen zouden doen. Nederland werd de grootste rijkste slimste land ter wereld. Jammer dat ze Suriname te vroeg onafhankelijk hebben gemaakt. Moest eerst beter geregeld zijn. Suriname met maar 500 000 inwoners is een schande dat mensen dan arm zijn. Schande.Advertentie

Sport

Surinaams voetbal krijgt 1½ miljoen US Dollar van FIFA

Geplaatst

op

Dsi 25

De internationale voetbal organisatie FIFA stelt stelt anderhalf miljard Amerikaanse dollars beschikbaar aan haar 211 lidbonden. Dit gebaar wordt gemaakt om de schade geleden door de corona crisis te verzachten. De verantwoordelijke raad van de wereld voetbalbond keurde het plan goed.

Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA vindt het plan een uitstekend voorbeeld van solidariteit en inzet voor de voetbalsport in deze bijzondere tijd. De bedoeling is dat elke bond anderhalf miljoen US dollar krijgt, waarvan een half miljoen besteed moet worden aan het vrouwen voetbal. Ook kunnen de bonden een renteloze lening tot vijf miljoen dollar nemen bij de FIFA. De schenking van US 1.500.000 zal in januari 2021 worden overgemaakt.

De Surinaamse Voetbal Bond(SVB) die één van de begunstigden is, zal dan al de voorgenomen plannen uit kunnen voeren. Ook het vrouwen voetbal dat er niet bij leek te horen, krijgt nu een flinke oppepper door de vijfhonderd duizend US dollars die er voor het vrouwen voetbal klaar ligt. Te midden van de corona en de economische crisis, is er toch nog hoop voor het Surinaamse voetbal.

culturu.com

Lees verder

Suriname

Temperatuurmeting Suriname aan het hoofd

Geplaatst

op

20200729 171109 Kopie

Voor je een winkelzaak in Suriname binnenstapt wordt jouw temperatuur gemeten en worden je handen bespoten met een reinigingsmiddel. Na opmerkingen van personen uit de samenleving dat het opmeten van de temperatuur aan het hoofd niet zo een goed idee was, omdat de straling van de thermometer niet goed is voor je hersenen begon men met het meten van de temperatuur aan de arm.

Maar het meten van de temperatuur aan de arm werd niet goed bevonden door een medicus van het Covid-team die zei dat deze het beste aan het hoofd gemeten kon worden, omdat de temperatuurverhoging van het lichaam daar als eerst wordt weergegeven. In warenhuizen in het hart van de stad zoals Kirpalani en Luckystore kom je niet binnen tenzij de portier de thermometer op je hoofd heeft gericht. Maar in een mega warenhuis en grote supermarkt in één van de betere woonwijken van Paramaribo meten ze de klanten netjes de temperatuur aan de arm.

Nu kunnen leken het oordeel van een medicus niet betwisten, maar het is algemeen bekend dat elke straling gericht op het hoofd, hoe weinig ook, schade kan toebrengen aan de hersenen. Daarbij komt nog dat een verhoogde temperatuur niet wil zeggen dat je besmet bent met Covid-19 en een normale temperatuur van rond de 37 graden Celsius niet inhoudt dat je vrij bent van het Corona virus. Ook zijn de besmettingen die er de afgelopen weken zijn bijgekomen zijn niet persé opgelopen bij mensen die koorts hadden of hoestten. En alle Covid-19 positief geteste personen zijn niet per definitie ziek; hoesten niet en hebben geen koorts.

Gezien de steeds toenemende Covid-19 besmettingen, wordt het tijd om ons op andere manieren te gaan wapenen tegen dit virus, want de temperatuur opmeten en afstand houden alleen blijkt niet voldoende te zijn!

culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen