Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Video Report: Cook-out

Geplaatst

op

door

Suriname

Openbare bijeenkomst stopgezet door politie van Para

Geplaatst

op

door

Een openbare bijeenkomst van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is met medewerking van de politie van Para stopgezet na overleg met de districtscommissaris(dc), omdat er geen vergunning is aangevraagd en verleend. De voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, was aan het woord en heeft zijn toespraak beëindigd en zich verontschuldigd bij de aanwezige wetsdienaren. De politie heeft de plek verlaten, nadat ze ervan overtuigd waren dat het publiek was vertrokken.   

De openbare bijeenkomst van vrijdag 6 december in het gemeenschapshuis te Bernharddorp is vermoedelijk gestart om 19.00u en is  bij aankomst van de politie omstreeks 19.30u afgesloten.  Met het stopzetten van deze illegale activiteit is een rechtmatige bestuurskundige handeling gepleegd. Het is een wettelijke verplichting van de burgerij om vergunning/toestemming te vragen aan het bestuursorgaan, in deze de districtscommissaris, voor het houden van een openbare activiteit.

Met de aanvraag van de vergunning kunnen veiligheidsmaatregelen worden getroffen om mogelijke uitspattingen of wanordelijkheden te voorkomen. Voorts wordt middels vergunningsvoorwaarden en bepalingen, richtlijnen gegeven aan de vergunninghouder voor het verloop van de openbare activiteit.

Lees verder

Suriname

Backtrackroute heeft permanente controlepost

Geplaatst

op

door

De chaos die lange tijd heerste bij de backtrackroute in Nickerie, is vanaf vrijdag voor een belangrijk deel verholpen. Met de ingebruikname van permanente controleposten aan Surinaamse zijde is er volgens minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie beter zicht op wie het land binnenkomt en wat gebeurt in dat gebied.

Naast de politie zijn er ook douaneambtenaren, medewerkers van het Bureau Openbare Gezondheidszorg en de militaire politie aanwezig om een oogje in het zeil te houden. “Ik heb een paar maanden terug gezegd, dat de permanente controle vóór eind van het jaar een feit wordt. Het voorwerk was niet gemakkelijk maar, we hebben het gerealiseerd”, zegt Getrouw.  De bewakingsposten hebben lang op zich laten wachten, omdat een aantal zaken gerealiseerd moesten worden. Vooral voor het regelen van administratieve zaken was veel tijd nodig.

Behalve de controle op illegale passagiers zal er ook toezicht worden gehouden op goederen, die vanuit Guyana worden ingevoerd. De bedoeling is dat binnenkort ook voor het gebied rond Apoera permanente controle van de politie komt. Er moeten volgens de minister vervolggesprekken worden gevoerd met zijn collega van Guyana om vast te stellen welke goederen en hoeveel daarvan zonder vergunning ingevoerd mogen worden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen