dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(3)

Vicevoorzitter parlement stoort zich aan volgauto’s met loeiende sirene

lees ook ...

FIU en KPS bundelen krachten tegen witwassen en georganiseer...

Op vrijdag 19 april 2024 werd een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen de Financial Intelligence Unit (FIU) en het Korps Politie Suriname (KPS). Dit MoU is gericht op het uitwisselen v...

Het rijden met loeiende sirene bij het verplaatsen van hoogwaardigheidsbekleders hangt de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Sharman, de keel uit. Hij heeft hiervan duidelijk een punt van gemaakt tijdens de openbare vergadering van het parlement. Volgens hem wordt misbruik gemaakt van de situatie. Hij wil dat zaken ordelijk en conform de wet plaatsvinden.

Sharman uitte zijn misnoegen, omdat onlangs een van de volgauto’s bij een aanrijding betrokken was en bovendien de veroorzaker is geweest van het ongeval. Volgens informatie van de vicevoorzitter had de autobestuurder niet eens het fatsoen om zich ervan te overtuigen of naast materiële schade ook personen slachtoffer geworden zijn van het verkeersongeval. Er is niet eens contact gemaakt. Sharman noemde het crimineel gedrag dat een aanrijding wordt gemaakt en de persoon gewoon doorrijdt.

Enkele weken geleden werd het gedrag gehekeld, omdat de colonne van de regeringstop een begrafenisstoet van de weg had gedrukt zonder enig eerbied te tonen voor de overledene en de nabestaanden.

Het rijden met zwaailichten is toegestaan voor nooddiensten zoals de politie, brandweer en ambulance. Wat er nu gebeurt, is dat volgauto’s tij en ontij zwaailichten en sirenes gebruiken. De zwaailichten worden zelfs gebruikt als er geen hoogwaardigheidsbekleder in het voertuig zit.

Bij filevorming worden gewoon de zwaailichten gebruikt om door het drukke verkeer heen te komen. Zelfs districtscommissarissen en directeuren van parastatale bedrijven hebben volgauto’s met zwaailichten. De vicevoorzitter vindt dat zaken ordelijk moeten verlopen en volgens de regels binnen de wet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicevoorzitter parlement stoort zich aan volgauto’s met loeiende sirene