dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(1)

Vicevoorzitter parlement: “er wordt politiek bedreven met Bazo-kaarten”

lees ook ...

Wanbetaling leidt tot arrestatie van Surinaamse ondernemer F...

De Surinaamse politie heeft ondernemer Furgill P. gearresteerd en in hechtenis genomen wegens wanbetaling, nadat drie personen recentelijk aangifte tegen de 38-jarige man hadden gedaan. In het eers...

De basiszorgverzekering (Bazo) moet naar het ministerie van Volksgezondheid, vindt de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Sharman. Hij merkt op dat het beleid met betrekking tot de Bazo-verzekering niet adequaat wordt uitgevoerd door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Na bijkans twee jaar blijkt dit departement niet in staat te zijn om het Bazo-onderzoek, de selectie en distributie te kunnen doen. Volgens hem wordt er bovendien ook politiek bedreven met het verstrekken van deze kaarten.

Hij zal zich ervoor sterk maken dat de Bazo-wet op de operatietafel wordt geplaatst. Sharman zal voorstellen dat de wet wordt gebracht naar het ministerie van Volksgezondheid, die mogelijk met meer slagvaardigheid en efficiëntie zal werken om de arme mensen te voorzien van de Bazo-kaarten.

“Het mag niet zo zijn dat bijvoorbeeld in Nickerie de staatsadviseur bezig is te registreren wie een Bazo-kaart wil. Die kaarten worden uitgeprint in Paramaribo en gedistribueerd in Nickerie,” zegt Sharman. Hij vindt dat dit niet kan en roept de regering op om deze zaken serieus aan te pakken. “Laat Bazo geen politiek instrument worden,” benadrukt de vicevoorzitter van DNA.

VHP-parlementariër Mahinder Jogi pleit voor herziening voor de Bazo-wet. Veel personen die in armoede leven kunnen volgens hem niet in aanmerking komen voor zo’n kaart. Hij kan zich niet voorstellen dat anno 2022 er nog geen duidelijk beleid te bespeuren is bij Sozavo. Het beleid met betrekking tot de Bazo-kaarten moet onder een vergrootglas, stelt Jogi. De criteria moeten duidelijk zijn. Ook hij roept de regering op om ervoor te waken dat deze kaarten geen politiek instrument worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicevoorzitter parlement: “er wordt politiek bedreven met Bazo-kaarten”