zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Vicevoorzitter DNA Sharman, bij Apravasi Nagar Milan

lees ook ...

Granman vraagt ingrijpen DNA-voorzitter bij arrestatie Asawi...

Het grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikoni, heeft middels een brief aan parlementsvoorzitter Marinus Bee gevraagd om zijn invloed aan te wenden en zich in te zetten voor de onmiddellijke v...

Vicevoorzitter DNA, drs. Dew Sharman zei op donderdag 18 mei 2023 in zijn toespraak bij de opening van de cultuur manifestatie Apravasi Nagar Milan op het P&D Complex in het district Wanica: “Hindoestaanse immigratie (herdenken) is niet alleen het memoreren van de komst van de voorouders, maar ook het tonen van respect voor de offers die zijn gebracht.”

Het evenement werd georganiseerd in het kader van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname.

“Anno 2023 heeft het Hindoestaans deel van de samenleving zich zodanig geïntegreerd in het land, maar primair nog steeds Surinamer is. Terecht dat wij Little United Nation genoemd worden”, zei de vicevoorzitter, terugkijkend op 150 jaar Hindoestaanse immigratie. De voorouders zijn niet met lege handen gekomen, maar hebben hun beschaving, kennis en cultuur meegenomen.

Tot slot bracht vicevoorzitter Sharman de felicitaties over en stelde dat men de offers die de voorouders hebben gebracht moet vasthouden. Het zijn de offers die mede hebben geholpen aan de opbouw van Suriname en wat er tot nu toe van is gemaakt.

Deze activiteit is georganiseerd door de Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname en duurt tot 05 juni 2023, de dag waarop de Hindoestaanse immigratie wordt herdacht

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicevoorzitter DNA Sharman, bij Apravasi Nagar Milan