zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident JCI-USA op bezoek bij AWJ minister

lees ook ...

SUMUN 2024: “Studenten trainen voor diplomatie en inte...

Het derde congres van de Suriname Second Model United Nations (SUMUN 2024) is geopend door de secretaris-generaal van SUMUN, Seran Naarden. Het initiatief heeft als doel studenten tussen 18 en 22 jaar...

De vicepresident van de Junior Chamber International (JCI) van de Verenigde staten van America (JCI-USA), mevrouw Juliana Durie, heeft op donderdag 06 oktober 2022 een beleefdheidsbezoek gebracht aan Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ). Ze werd vergezeld door de President en de vicepresident van JCI Suriname, respectievelijk Mario Vermeer en Melany Van Ommeren.

De vicepresident van JCI-USA was op werkbezoek bij JCI-Suriname en van deze gelegenheid is besloten om de minister belast met het jeugdbeleid een beleefdheidsbezoek te brengen, aangezien JCI zich richt op jongeren bij haar inspanningen om een positieve verandering teweeg te brengen in de wereld.Tijdens dit onderhoud is van gedachten gewisseld over allerlei uitdagingen waarvoor de jeugd in Suriname staat en hoe middels het aangaan van een partnerschap daarop kan worden ingespeeld.

Minister Mac Andrew heeft aan de hoge functionaris van de JCI-USA inzicht verschaft in het jeugdbeleid en over het Surinaams ontwikkelingsconcept Youth Power dat ten grondslag ligt aan het beleid. Hierbij wordt de focus gelegd op participatie, ontwikkeling, weerbaarheid, economische groei en rechten van jongeren. Voorts gaf de bewindsman ook een toelichting  op het jeugdprofiel dat het ministerie heeft ontwikkeld en als richtsnoer dient voor alle personen en organisaties die zich richten op het welzijn van jongeren in ons land.

De bewindsman heeft er alle vertrouwen in dat de beleidsactiviteiten gebaseerd op zowel het concept als het profiel, zullen resulteren in sociale en mentale groei van jongeren. Ook informeerde hij de gasten over het onderzoek naar suïcidaal gedrag van jongeren tussen 16 en 25 jaar en de acties die het ministerie onderneemt op het vlak van preventie.

De vicepresident van JCI- USA gaf aan dat JCI bereid is een bijdrage te leveren aan de Surinaamse gemeenschap, met name de jeugd. De JCI heeft volgens haar programma’s die jongeren in staat stellen om niet alleen lokaal, maar ook internationaal begeleid en versterkt te worden. De JCI is een internationale non-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk en bestaat uit jongeren tussen 18 en 40 jaar. Ze heeft leden in meer dan 120 landen, waaronder Suriname. De JCI wil in Suriname vooral zelfredzaam bij risicojongeren stimuleren en ondersteunen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident JCI-USA op bezoek bij AWJ minister