zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident geeft overzicht van de hulp gegeven bij wateroverlast

lees ook ...

Brunswijk: “Suriname en Afrika onderhandelen over rech...

Er worden thans gesprekken gevoerd over een ambitieus plan om een rechtstreekse vliegverbinding tot stand te brengen tussen Suriname en het Afrikaanse continent, zegt waarnemend president Ronnie Bruns...

‘De regering blijft de kwestie rond wateroverlast in het binnenland in het oog houden en probeert die ook onder controle te krijgen.’ Dit zei vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens de persconferentie van de regering op maandag 27 juni jongstleden. Hij gaf ook een overzicht van de hulp die er tot nu toe geboden is aan voornamelijk hen die getroffen zijn en hulp nodig hadden.

Vooral in het Brokopondo-gebied zijn er vanaf juni tot heden 4588 voedselpakketten verdeeld, 187 dekzeilen en ruim 30 durotanks. Hij is er niet mee eens wanneer hij geluiden hoort dat er niets wordt gedaan voor de mensen. “Dus wanneer ik hoor dat er niks wordt gegeven, maar de lijst zie, is er in ieder geval al heel gedaan”, ging de vicepresident verder. Hij deelde mee dat er in totaal 240 duizend liter water is getransporteerd naar Brokopondo dat wordt gevuld in de durotanks van de hulpbehoevenden. Daarnaast zijn er 6000 trays gebotteld water naar het gebied gebracht.

De vicepresident benadrukt dat de zaak in de gaten wordt gehouden. “We blijven kijken welke beweging er komt vanuit het veld en ook vanuit de natuur. We zijn standby”, zei de vicepresident. Hij stelt verder dat indien nodig het clusterteam in werking komt en het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) opdracht krijgt om zaken af te handelen. Vp Brunswijk zegt dat het Brokopondo-gebied wel zwaar is getroffen, maar dat het Paramaccaans gebied tot vandaag nog onder water staat. De regering heeft aandacht voor elk gebied, probeert overal waar er wateroverlast is te monitoren en de situatie onder controle te krijgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident geeft overzicht van de hulp gegeven bij wateroverlast