dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident Brunswijk weerlegt kritiek op ontwikkeling Marowijne

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft op 23 januari 2024 tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in het parlement, uitgebreid gereageerd op de kritiek aangaande de ontwikkeling van het district Marowijne. Hij benadrukte dat de regering aanzienlijk werk heeft verricht in de regio, waarbij hij diverse uitgevoerde projecten opsomde om de beschuldigingen van verwaarlozing te weerleggen.

Brunswijk reageerde specifiek op uitspraken van DNA-lid Claudie Sabajo, die suggereerde dat Marowijne een stiefmoederlijke behandeling ontvangt van de regering. Hij illustreerde zijn tegenargument met voorbeelden zoals de recente installatie van elektriciteit van Stolkertsijver tot Perika en van Moengo tot Albina.

Daarnaast wees hij op de oprichting van een uitgebreide campus voor studenten in Marowijne. Brunswijk maakte een scherpe vergelijking met de vorige regering, die naar zijn zeggen weinig meer dan een naambord achterliet.

De vicepresident benadrukte ook de huidige inspanningen van de regering, zoals de beschikbaarheid van schoon drinkwater langs de route van Moengo tot Albina en de aanleg van geasfalteerde wegen van Ricanaumofo tot Ovia-olo, naast de verbeterde elektriciteitsvoorzieningen en waterleidingnetwerken. Deze ontwikkelingen dienen als bewijs van de vooruitgang in het district.

Hoewel er nog enkele projecten gerealiseerd moeten worden, onderstreepte vp Brunswijk dat de fundamenten voor verdere ontwikkeling van Marowijne reeds zijn gelegd, en benadrukte hij het belang van correcte informatievoorziening naar de gemeenschap.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk weerlegt kritiek op ontwikkeling Marowijne