maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident Brunswijk vindt ontwikkelingstempo Suriname traag

lees ook ...

Surinaamse inzamelingsactie: SRD 1,5 miljoen voor Palestina ...

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse aken (Biza), deelt zijn vreugde over de snelle en indrukwekkende reactie van de Surinaamse bevolking op een inzamelingsactie ten behoeve van Gaza. Binnen s...

“Het tempo waarmee zaken in Suriname worden aangepakt is laag. Het land moet veel sneller tot ontwikkeling komen,” vindt ABOP-voorzitter tevens vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk. Hij sprak zaterdagavond tijdens een meeting van zijn partij te Welgelegen. Zijn ontevredenheid over de huidige gang van zaken stak hij niet onder stoelen of banken. 

Brunswijk hield zijn gehoor voor, dat de wisselkoers voor de Amerikaanse dollar SRD 7,50 bedroeg toen de regering aantrad. Twee jaar later moet er SRD 27 worden neergeteld voor een US-dollar. “De rijken worden rijker en de armen armer. Deze situatie moet veranderen,” liet hij weten. De ABOP maakt zich volgens hem sterk voor kansarmen. Ongeacht om wie het gaat, zegt de vp dat personen die hulp nodig hebben die ook moeten krijgen.

Dagelijks krijgt Brunswijk mensen over de vloer die het moeilijk hebben. Dit is vanaf het aantreden van de regering op 16 juli 2020 het geval. “Het lijkt soms op een massameeting, ” illustreerde hij de situatie. Zodra hij in de gelegenheid daartoe is helpt hij vooral problemen oplossen die een spoedkarakter hebben.

Zijn hart bloedt over de wijze waarop het gaat in het land. De winkelprijzen zijn heel hoog, als de koers dropt, worden de goederen niet goedkoper.

Bij de komende verkiezingen zal Brunswijk niet in Marowijne op de kiezerslijst staan zoals dat altijd het geval is geweest, maar nu in Paramaribo. “Romeo Bravo, Bigi Bravo is in Paramaribo geregistreerd.” Hij zal in Paramaribo de kar van de ABOP trekken.

De ABOP-voorzitter zal huis aan huis in alle buurten van Paramaribo gaan, om persoonlijk kennis te maken met de burgers.  Hij wil persoonlijk met het volk praten. De partij heeft meer zetels nodig om armen te kunnen helpen. Hij is blij dat steeds meer mensen zich aansluiten bij zijn partij.

De partijvoorzitter merkte op dat mensen die zich aansluiten bij de ABOP zich moeten waarmaken. Zij krijgen daartoe de kans. Het moet echter niet zo zijn dat personen op posities komen maar het werk niet doen. Daarom zal hij binnenkort enkele directeuren die door de partij zijn voorgedragen bedanken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk vindt ontwikkelingstempo Suriname traag