zaterdag 3 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
3.3
(3)

Vicepresident Brunswijk roept op tot grote eenheidsmanifestatie op Marrondag

lees ook ...

President Santokhi: “Koers stabiliseren en binnen perken hou...

Het stabiliseren van de koers en die binnen de perken houden zijn twee zaken die volgens president Chandrikapersad Santokhi cruciaal zijn. Dit zei het staatshoofd maandag tijdens een persconferentie v...

Personen van alle etnische groepen zijn door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk opgeroepen, om samen met alle marrons, Marrondag op 10 oktober 2022 groots te vieren. Bij deze viering moeten vooral de marrons een grote éénheid demonstreren. Deze oproep deed hij zaterdag 1 oktober, nadat op een persconferentie van de organisaties voor viering Marrondag officieel werd ingeluid.

Het middelpunt van deze viering zal op het Onafhankelijkheidsplein plaatsvinden. Er zijn in aanloop naar 10 oktober op diverse locaties verschillende activiteiten gepland. Vertegenwoordigers van de Surinaamse regering zullen op 10 oktober de marrongemeenschap toespreken. De organisatie ligt onder meer in handen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Stichtingen 10 oktober 1780 en A Marron Kompas.

Voor deze 262-jarige herdenking zullen er 150 gasten uit Ghana afreizen naar ons land, om de viering mee te maken. Onder deze groep bevinden zich ook zakenlui. De vp verwacht met deze grote manifestatie, verzegeling van de eenheid en de liefde onder de marrons.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk roept op tot grote eenheidsmanifestatie op Marrondag