zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
3.3
(3)

Vicepresident Brunswijk roept op tot grote eenheidsmanifestatie op Marrondag

lees ook ...

ADEKUS studenten bezoeken parlement voor kennismaking met we...

Op maandag 15 april 2024 brachten studenten van de postmasteropleiding Wetgeving van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEKUS) een bezoek aan De Nationale Assemblée (DNA). Het hoofddoel van d...

Personen van alle etnische groepen zijn door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk opgeroepen, om samen met alle marrons, Marrondag op 10 oktober 2022 groots te vieren. Bij deze viering moeten vooral de marrons een grote éénheid demonstreren. Deze oproep deed hij zaterdag 1 oktober, nadat op een persconferentie van de organisaties voor viering Marrondag officieel werd ingeluid.

Het middelpunt van deze viering zal op het Onafhankelijkheidsplein plaatsvinden. Er zijn in aanloop naar 10 oktober op diverse locaties verschillende activiteiten gepland. Vertegenwoordigers van de Surinaamse regering zullen op 10 oktober de marrongemeenschap toespreken. De organisatie ligt onder meer in handen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Stichtingen 10 oktober 1780 en A Marron Kompas.

Voor deze 262-jarige herdenking zullen er 150 gasten uit Ghana afreizen naar ons land, om de viering mee te maken. Onder deze groep bevinden zich ook zakenlui. De vp verwacht met deze grote manifestatie, verzegeling van de eenheid en de liefde onder de marrons.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk roept op tot grote eenheidsmanifestatie op Marrondag