vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident Brunswijk roept op tot gehoorzaamheid; scholen beginnen dinsdag

lees ook ...

MinOWC start projecten om leerachterstanden te verminderen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft leerkrachten opgeroepen om extra uren te draaien tijdens de vakantie om leerlingen met leerachterstanden te ondersteunen. Minister He...

De regering is maandag overgegaan tot normalisatie na de aangerichte ravage als gevolg van de protestdemonstratie op 17 februari 2023. President Chandrikapersad Santokhi deed deze mededeling zondagavond tijdens een statement. Hij zei dat de economie niet langer stagnatie mag ondervinden. De regering heeft dit besluit in samenspraak met alle betrokken stakeholders genomen. Winkels en benzinestations dienen maandag 20 februari 2023 de deuren normaal open te gooien.

Ten aanzien van de scholen verduidelijkte minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur dat maandag bestemd is voor de leerkrachten en docenten om alle zaken in orde te maken en dat er ook gewerkt kan worden aan de veiligheid op de scholen. Dinsdag gaan de kinderen dan naar school.

Het staatshoofd onderkent dat het veiligheidsgevoel als gevolg van de erupties rondom de protestdemonstratie van 17 februari 2023 behoorlijk is aangetast. Er is daarom besloten de veiligheid op te voeren. De afgelopen dagen zijn er op verschillende wegen verhoogde patrouilles uitgevoerd. Dat zal worden voortgezet. Ook zal er streng opgetreden worden tegen ordeverstoorders.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de samenleving opgeroepen zich niet te laten uitlokken. Als het uit de hand loopt, gaat voornamelijk de jeugd eronder lijden.

“Wij willen niemand kwijt. Het gaat om ons volk en willen niet dat deze zaken ons overkomen. Aw hat mi ef mi las wan pikin. Mi nanga president no wan las no wan sma uit a samenleving.”

Op ouders doet hij een beroep om hun kinderen van gedachten van protesteren en plunderen te halen, want de politie gaat keihard optreden. “De president en ik willen dat de samenleving in vrede blijft leven.” Brunswijk de totale samenleving op om de instructies van de overheid op te volgen en gehoorzaam te zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk roept op tot gehoorzaamheid; scholen beginnen dinsdag