maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident Brunswijk positief over IMF-inspanningen: “Land weer op de rails”

lees ook ...

Nieuwe database overlijdensakten van Suriname onthult verbor...

Op woensdag 17 april wordt een belangrijke stap gezet in het onthullen van de geschiedenis van Suriname na de emancipatie van 1863 met de publicatie van de database Overlijdensakten van Suriname (1846...

Vicepresident Ronnie Brunswijk, die aanvankelijk fel gekant was tegen de betrokkenheid van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), toonde zich nu redelijk tevreden over de behaalde resultaten. Hij benadrukte dat de samenwerking met het IMF een beslissing van de regering was en dat het uiteindelijk heeft geholpen om het land weer op het juiste spoor te krijgen. “Ik heb ook opgemerkt dat ondanks de pijnlijke maatregelen, het land uiteindelijk stabieler is geworden.”

Brunswijk drong erop aan dat het programma strikter moet worden uitgevoerd en dat sociale programma’s beter moeten worden geïmplementeerd. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft stappen ondernomen om financiële ondersteuning tijdig uit te betalen. Over betalingen aan stichtingen en bedrijven zei de vicepresident dat hij het onderzoek zal afwachten en de minister hierover zal bevragen tijdens de Raad van Ministers.

Hij sprak ook duidelijk over spookambtenaren: “Als je wordt betaald, dien je te werken.” Wat betreft de wisselkoers, geeft Brunswijk de voorkeur aan een koers van SRD 7 voor een Amerikaanse dollar. Hoewel de wisselkoers stabiel is, benadrukte hij dat de regering eraan werkt om deze verder te laten dalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk positief over IMF-inspanningen: "Land weer op de rails"