donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
5
(1)

Vicepresident Brunswijk: “Politie moet veiligheid in binnenland verbeteren”

lees ook ...

TCT traint in keukenassistenten in Commewijne

TCT heeft ook in het district Commewijne keukenassistenten afgeleverd. Zestien cursisten hebben vol passie met goed gevolg de vijfdaagse culinaire training tot keuken assistent doorlopen. Zij worden n...

Voorafgaand aan de vergadering van de Raad van Ministers (RvM), woensdag, werd aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk gevraagd naar zijn standpunt over de berovingen in het binnenland, nadat verschillende parlementariërs deze kwestie in het parlement hadden aangekaart. De vp benadrukte dat autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor het verhogen van de veiligheid, adviezen moeten kunnen opvolgen van personen die in afgelegen gebieden wonen.

Hij zal deze kwestie vandaag opnieuw in de raad aan de orde stellen. Brunswijk omschreef de berovingen in het binnenland als ‘zorgwekkend’. “Het is zorgwekkend dat alle ondernemers nu bang zijn om in het gebied te komen,” zei hij.

Zelfs inwoners van Kabalebo zijn bang om naar Paramaribo te reizen en kiezen in plaats daarvan voor de route via Nickerie. Op deze weg worden mensen bijna dagelijks beroofd.

De vicepresident maakte duidelijk dat het probleem niet bij de beschikbare middelen ligt om de criminaliteit in het binnenland aan te pakken. “Het ligt aan de organisatie. Dit is geen kwestie van middelen, dit moet je goed organiseren. Als je weet dat er steeds op dezelfde plek wordt geroofd, moet je je planning zodanig maken dat je assertief kunt optreden,” verklaarde hij.

Het aspect veiligheid valt primair onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Justitie en Politie. “De politie moet haar werk beter gaan doen,” aldus Brunswijk. Het ministerie van Defensie zou hierbij een ondersteunende rol spelen, voegde hij toe.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk: “Politie moet veiligheid in binnenland verbeteren"