dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident Brunswijk pleit om projecten binnenland op begroting te krijgen

lees ook ...

De comedyvoorstelling over de afschaffing van de slavernij. ...

Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft er moeite mee dat de aangekondigde elektrificatieprojecten in 50 dorpen van het binnenland niet zijn opgenomen in de jaarbegroting van 2023. De vp blijft erbij dat het binnenland niet mag worden overgeslagen bij de begroting, die later dit jaar wordt ingediend in De Nationale Assemblee.

Onlangs heeft de vp dit duidelijk gemaakt aan journalisten die hem vóór de vergadering van de Raad van Ministers vragen stelden over diverse brandende vraagstukken. Hij heeft er geen zicht op of de projecten nog zullen worden uitgevoerd zoals beloofd aan de dorpsgemeenschappen.

Het laatste woord hierover is nog niet gezegd, omdat het parlement nog moet bepalen of de begroting over 2023 zonder de elektrificatieprojecten zal worden goedgekeurd voor de uitvoering.

Naast de vp pleiten verschillende volksvertegenwoordigers ervoor dat het achterland uit zijn isolement komt. Vele dorpen hebben niet 1 x 24 uur stroom. Hier wordt langzaamaan verandering in gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk pleit om projecten binnenland op begroting te krijgen