donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident Brunswijk pleit om projecten binnenland op begroting te krijgen

lees ook ...

Proces jachtgeweer vergunning besproken op JUSPOL

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft op dinsdag 21 maart jongstleden, een regulier overleg gehouden met waarnemend procureur-generaal mr. Garcia Paragsingh en de waarnemend korpschef ...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft er moeite mee dat de aangekondigde elektrificatieprojecten in 50 dorpen van het binnenland niet zijn opgenomen in de jaarbegroting van 2023. De vp blijft erbij dat het binnenland niet mag worden overgeslagen bij de begroting, die later dit jaar wordt ingediend in De Nationale Assemblee.

Onlangs heeft de vp dit duidelijk gemaakt aan journalisten die hem vóór de vergadering van de Raad van Ministers vragen stelden over diverse brandende vraagstukken. Hij heeft er geen zicht op of de projecten nog zullen worden uitgevoerd zoals beloofd aan de dorpsgemeenschappen.

Het laatste woord hierover is nog niet gezegd, omdat het parlement nog moet bepalen of de begroting over 2023 zonder de elektrificatieprojecten zal worden goedgekeurd voor de uitvoering.

Naast de vp pleiten verschillende volksvertegenwoordigers ervoor dat het achterland uit zijn isolement komt. Vele dorpen hebben niet 1 x 24 uur stroom. Hier wordt langzaamaan verandering in gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk pleit om projecten binnenland op begroting te krijgen