zaterdag 20 april 2024
24.5 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident Brunswijk pleit om projecten binnenland op begroting te krijgen

lees ook ...

Vraag naar Surinaams technisch personeel in Nederland

Er is een grote vraag naar technisch personeel in Nederland. Deze groeit niet alleen in de gezondheidszorg maar ook in de bouw, techniek en electro. Surinaamse arbeiders met een technische achtergrond...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft er moeite mee dat de aangekondigde elektrificatieprojecten in 50 dorpen van het binnenland niet zijn opgenomen in de jaarbegroting van 2023. De vp blijft erbij dat het binnenland niet mag worden overgeslagen bij de begroting, die later dit jaar wordt ingediend in De Nationale Assemblee.

Onlangs heeft de vp dit duidelijk gemaakt aan journalisten die hem vóór de vergadering van de Raad van Ministers vragen stelden over diverse brandende vraagstukken. Hij heeft er geen zicht op of de projecten nog zullen worden uitgevoerd zoals beloofd aan de dorpsgemeenschappen.

Het laatste woord hierover is nog niet gezegd, omdat het parlement nog moet bepalen of de begroting over 2023 zonder de elektrificatieprojecten zal worden goedgekeurd voor de uitvoering.

Naast de vp pleiten verschillende volksvertegenwoordigers ervoor dat het achterland uit zijn isolement komt. Vele dorpen hebben niet 1 x 24 uur stroom. Hier wordt langzaamaan verandering in gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk pleit om projecten binnenland op begroting te krijgen