maandag 24 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

Vicepresident Brunswijk: “Ondersteuningsteam moet onrust bij Ashiana oplossen”

lees ook ...

Suripop 2024 wordt gelanceerd in Commewijne

Op 29 juni aanstaande worden de nieuwe Suripop-nummers van dit jaar gepresenteerd bij Het Bastion in Commewijne. De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname wil ook de districten bet...

Binnen het bejaardentehuis Ashiana heerst momenteel een situatie die niet bevorderlijk is voor de dienstverlening en onderlinge verstandhouding. Een ondersteuningsteam, ingesteld door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), zal hierin verandering moeten brengen en de rust doen wederkeren. Dit besluit is op maandag 27 mei 2024 genomen tijdens een vergadering op het Kabinet van de Vicepresident, onder leiding van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Bij deze bijeenkomst waren ook Sozavo-minister Inez Pané, directeur Melitia Sentelia en parlementsvoorzitter Marinus Bee aanwezig. Leiding, bond, stichtingsbestuur en personeel van het verpleeg- en verzorgingshuis hadden zich maandag naar het kabinet begeven om bij Brunswijk aan te kloppen voor een oplossing van de ontstane onrust binnen de instelling. Bij het daaropvolgende overleg waren ook de leden van het aangekondigde ondersteuningsteam aanwezig.

Het ondersteuningsteam zal onderzoek doen naar de problemen die door het personeel, stichtingsbestuur en de directie zijn aangekaart. Daarnaast zullen er oplossingsmodellen bedacht worden om de knelpunten zoveel mogelijk op te lossen. Het team zal onder toezicht van directeur Sentelia functioneren en krijgt een periode van drie maanden om interne veranderingen door te voeren. Vp Brunswijk verwacht binnen deze periode reeds positieve veranderingen te zien.

Enkele van de zorgpunten betreffen het tekort aan personeel, het oponthoud in bevorderingen en/of vaste aanstellingen van het huidige personeel, en de schaarse financiële middelen om de zorg en hygiëne binnen het tehuis te garanderen. Het personeel heeft in een schrijven aan Brunswijk en minister Pané laten weten dat het vertrouwen in de directeur wordt opgezegd en dat men graag verandering wenst.

Brunswijk heeft meegedeeld dat er in overeenstemming met president Chandrikapersad Santokhi zorgpersoneel zal worden aangetrokken. Wat betreft de positie van de directeur zullen zaken nader bekeken worden. Het ondersteuningsteam zal binnen de instelling aanwezig zijn om veranderingen door te voeren.

Volgens de vp is de hoogste prioriteit dat de rust terugkeert en de senioren de nodige zorg en aandacht krijgen. Met de inzet van het ondersteuningsteam hoopt het Kabinet van de Vicepresident de situatie bij Ashiana te stabiliseren en de dienstverlening aan de bewoners te verbeteren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk: "Ondersteuningsteam moet onrust bij Ashiana oplossen"