woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
5
(1)

Vicepresident Brunswijk loopt mee voor bewustwording over speciale hulpvragen

lees ook ...

Surinaamse ambassadeur bespreekt urgenties met Wereldhandels...

Aroen Jadoenathmisier, de Permanente Vertegenwoordiger van Suriname in Genève, heeft onlangs zijn geloofsbrieven overhandigd aan Ngozi Okonjo-Iweala, de directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisa...

Op donderdag 21 maart 2024 heeft vicepresident Ronnie Brunswijk op opmerkelijke wijze zijn steun betuigd aan mensen met een speciale hulpvraag. Dit deed hij door deel te nemen aan een bewustwordingsloop georganiseerd door de Stichting Platform ISOS – een integrale samenwerking van organisaties voor mensen met een speciale hulpvraag. Dit evenement vond plaats in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, en startte op het oud-vlaggenplein in Paramaribo.

Tijdens de loop, die zich een weg baande door belangrijke straten van de stad, waaronder de Tamarindelaan en de Grote Combéweg, toonde Brunswijk zijn enthousiasme en solidariteit. Zijn deelname was een vervulling van de belofte die hij maakte toen het platform hem op 13 maart 2023 bezocht. Opvallend was de zorg die de vicepresident droeg voor Patricia Brandon, een bewoonster en maatschappelijk werkster van de Esther Stichting, die zich per rolstoel voortbeweegt.

Brunswijk benadrukte dat discriminatie van mensen met een beperking of speciale hulpvraag onacceptabel is. Hij riep de samenleving op tot acceptatie en inclusie van deze groep. De VP’s deelname was niet alleen een teken van solidariteit, maar ook een boodschap dat de regering-Santokhi mensen met een speciale hulpvraag niet vergeten is.

Na de loop wisselde de vicepresident informeel van gedachten met deelnemers, waaronder mensen met een beperking en kinderen van Huize Prasoro, en bevestigde hiermee de toewijding van de regering aan inclusiviteit en ondersteuning voor allen die speciale hulp behoeven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk loopt mee voor bewustwording over speciale hulpvragen