maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(1)

Vicepresident Brunswijk hoort korpsleiding aan; minister Amoksi blijft

lees ook ...

Gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor personen met beperkin...

'Equal Chances at Green Development (ECGD)' en  de 'A Company (A-01)' zijn  door het ministerie van Openbare Werken (OW), de Inter-Amerikaanse  Ontwikkelingsbank en het project ‘Verbetering van de tra...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft een gesprek gehad met de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS). De korpsleiding onderstreepte tijdens dit onderhoud dat zij zich niet terug kan vinden in de oproep van de Surinaamse Politiebond (SPB), op 26 juli, waarin de bond het vertek eist van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). Leden van de SPB hebben in een algemene ledenvergadering het vertrouwen in de Juspol-minister opgezegd.

De korpsleiding distantieert zich van deze beslissing. Ook waarnemend korpschef, Ruben Kensen was aanwezig. Dit meldt het Directoraat Volkscommunicatie (DVC). De vp is in gesprek met de pers verder ingegaan op deze kwestie. Met klem heeft hij benadrukt dat het ministerschap van Amoksi onveranderd blijft.

Tegelijk wees hij er ook met nadruk op dat het vakbondswerk goed moet worden verricht en geen misbruik mag worden gemaakt van de invloed verkregen uit de vereniging van hun leden. Andere vakbonden van korpsen die vallen onder het ministerie van Juspol hebben zich eveneens gedistantieerd van de uitspraak van de SPB.

Vp Brunswijk heeft te kennen gegeven dat elke zaak, met betrekking tot lotsverbetering van het KPS zijn goedkeuring geniet. Waar nodig en mogelijk zal hij dan ook ondersteunen. De handelwijze van de bond in deze kwestie stemt hem daarom niet goed.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk hoort korpsleiding aan; minister Amoksi blijft