Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vicepresident Brunswijk doneert SRD 20.000 aan Stichting 1 voor 12 voor opvangcentrum in Suriname

Geplaatst

op

Donatie Vp Aan Stichting 1 Voor 12. Foto Directoraat Volkscontacten

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk schenkt uit eigen middelen SRD 20.000 aan Stichting 1 voor 12. De organisatie heeft uitgelegd aan de vp dat een opvangcentrum ‘Yepi de Ete’ zal worden opgezet voor daklozen. In dit centrum zal door resocialisatie de zelfredzaamheid van hen worden vergroot, waardoor ze gezond kunnen terugkeren in de maatschappij, meldt het directoraat Volkscommunicatie van de vp.

De vp is zeer ingenomen met de activiteiten van de Stichting 1 voor 12 en heeft daarom de ondersteuning toegezegd voor het uitvoeren van sociale projecten. Het plan voor de bouw van het centrum, is al uitgewerkt, en is ook aan Brunswijk overhandigd door Louis Vismale van de stichting.

De vp beloofde de Stichting 1 voor 12 dat in de vergadering van de Raad van Ministers, vandaag, de plannen van de stichting op de agenda geplaatst zullen worden. Er zal verder ondersteuning gevraagd worden van de ministeries van Volksgezondheid, Sociale zaken en Volkshuisvesting, Justitie en Politie. Verder zal ook een managementteam worden gevormd om het proces, vanaf de voorbereidingen tot aan de oplevering van het centrum te begeleiden.

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan-Willem
woensdag 7 oktober 2020 18:17

Mooi brunswijk is goed bezig. Velen kunnen een voorbeeld aan hem nemen. Hij is de echte robinhood

Michel
woensdag 7 oktober 2020 20:23

Ha ha 🤣 🤣 🤣

Bryan
woensdag 7 oktober 2020 20:41

Ohhhh jopie popie.
Opsluiten die crimineel.

Nollie
donderdag 8 oktober 2020 09:23

20000 srd ?
20000 euro was beter geweest.
Maar dan moet deze stichting elke uitgegeven srd vóór de uitgaven verantwoorden. En daarna ook de bonnen aan deze donateur geven.

Komen er nog meer van zulke gulle giften meneer de vp?

Trilbi
donderdag 8 oktober 2020 13:34

hij is rijk. Van een arme man nu een rijke man. Hoe kan dat? En kan hij zijn inkomsten verklaren. Nee… Suriname is een paradijs voor mensen met geld.

Soelama
donderdag 8 oktober 2020 13:39

Heel mooi dat hij de zwakkere onder ons helpt. Hij doet het tenminste. Anderen hebben zat geld gestolen maar geven het arme volk niets terug. En deze man brunswijk is een moedige strijder geweest als boni die voor zijn ras vocht

Djaki
zaterdag 10 oktober 2020 08:33

Goedzo 1 voor 12 jullie doen je best. En aan brunswijk hebben jullie een goede man die wilt helpen. Wat jullie vroeger niet konden nu krijg je de kans…Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen